Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekrem İmamoğlu’ndan Meral Akşener’e ‘ittifak’ yanıtı! ‘İttifak biçimleri değişebilir...’

Ekrem İmamoğlu’ndan Meral Akşener’e ‘ittifak’ yanıtı! ‘İttifak biçimleri değişebilir...’

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "81 ilde kendi adayımızı çıkartacağız" sözlerine cevap veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Her zaman ittifak şart” yorumunu yaptı.

  • İstanbul Gündemi
  • 11.09.2023 - 08:48

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimler için aldığı karar muhalefet cephesini hareketlendirdi.

GÖZLER ANKARA VE İSTANBUL'DA

Akşener'in açıklamaları sonrası gözler bir önceki yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılarak kazanılan Ankara ve İstanbul'a çevrilmişti.

İMAMOĞLU YANIT VERDİ

İYİ Parti'nin 'seçime ittifaksız gireceğiz' çıkışıyla ilgili yeniden adaylığını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sessizliğini bozdu. Sözcü Gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan İmamoğlu, “Türkiye'nin siyaseti artık bir ittifak siyaseti. İttifakın biçimleri seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebilir. Bu anlamda ülkedeki genel seçim atmosferi de ittifak gerektirdi. Görüyoruz ki yerel seçimde de ittifak süreçleri etkili olacak. Bazen ittifaklar etkili olacak, bazen ittifakları bozmak etkili olacak. Bazen ittifaklara yanlış yaptırmak da etkili olabiliyor. Bu anlamda “İttifak olmamalıdır” diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım. Bütün siyasi partiler için geçerli bu. Çünkü bazen yerel seçim-genel seçim duyguları farklı refleksler oluşturabiliyor. O manada ben elbette ki siyasi partilerin ittifaklarını önemsiyorum. Ama en az onun kadar, belki daha fazlası, toplumun kendi içinde oluşturacağı ittifakları da önemsiyorum” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.