Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya net mesaj! ‘Kendimizi güvende hissedemeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya net mesaj! ‘Kendimizi güvende hissedemeyiz’

Hindistan’da düzenlenen G20 Zirvesi’nde yaptığı görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyaya mülteciler ile ilgili net mesajlar verdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 10.09.2023 - 16:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi kapsamında geldiği Hindistan’da, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü. Erdoğan ayrıca zirve kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile de bir araya geldi. Daha sonra düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

“MİLYONLARIN EVLERİNİ TERK ETTİĞİ DÜNYADA HİÇBİRİMİZ KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSEDEMEYİZ”

G20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteci sorununa dikkat çekerek “İnancımız, kültürümüz v e kökenimiz ne olursa olsun hepimiz 8 milyarlık büyük insanlık ailesinin birer ferdiyiz. Her yıl on binlerce umut yolcusunun çöllerde hayatını kaybettiği, denizlerimizin mülteci mezarlığına dönüştüğü, savaşlar ve çatışmalar dolayısıyla milyonların evlerini terk ettiği dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz” dedi.

“600 BİNE YAKIN SURİYELİ VATANINA GERİ DÖNDÜ”

Türkiye’den Suriye’ye dönen mülteciler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sorunlarımızın sebebi kaynak kıtlığı değil merhamet eksikliğidir. Türkiye olarak biz bu adaletsizliklere itiraz ediyoruz. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Milli gelire oranla dünyada en fazla yardım yapan ülkesiyiz. Ülkemize sığınan 4 milyonu aşkım mazluma sahip çıkıyoruz. Suriye’nin kuzeyini terör örgütlerinden temizleyerek, kalıcı konutlar inşa ederek, eğitimden güvenliğe her alanda ihtiyaçları gidererek insanları göçe zorlayan asıl nedenleri kaynağında ortadan kaldırıyoruz. Şimdiye kadar 600 bine yakın Suriyeli vatanına geri döndü” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.