Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Ankara adayını açıkladı! ‘Belediye başkan adayımız...’

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Ankara adayını açıkladı! ‘Belediye başkan adayımız...’

Partisinin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışına katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara BB Başkan Adayının bir kez Mansur Yavaş olduğunu açıkladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 10.09.2023 - 18:31

Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında TSK ile ilgili ortaya attığı iddialara ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamayacakları hakkında ise konuşmadı.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZDIR VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZDIR”

Yerel seçimlere ilişkin çarpıcı mesajlar veren Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır” ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkanlığıyla ilgili olarak Başkentlilerin yüzde 68'inin memnuniyet bildirdiğini vurgulayarak, "Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz. Adaylığım açıklanır herhalde bugün yarın, bekliyorum" demişti.

“TSK BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR'”

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, ''Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir'' dedi.

SEZGİN TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

"TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti: "Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..."

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.