Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÖSYM’nin Yeni Atanan Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy Kimdir?

  • İstanbul Gündemi
  • 05.08.2022 - 12:34

Prof.Dr.Bayram Ali Ersoy, 1974 yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen Ispartalı olan Ersoy, ODTÜ Matematik bölümünden 1996 yılında mezun olmuştur. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Matematik bölümden almıştır. Yeni Başkan Ersoy, 2012’de doçent, 2017’de ise profesör ünvanını almaya hak kazanmıştır. Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un araştırma yaptığı alanlar, matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, teknik bilimler olmuştur.  

 

PROF.DR. BAYRAM ALİ ERSOY EVLİ Mİ? KAÇ ÇOCUĞU VAR? 

Ersoy’un ulusal ve uluslararası pek çok dergide de makaleleri bulunmakta. Başkan Ersoy, 2017 yılından bu yana İtalian Journal of Pure and Applied Mathematics adındaki bilimsel dergide de değerlendirme kurul üye olarak görev yapmakta. 2017 ve 2020 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Bayram Ali Ersoy, 2020 yılından günümüze Matematik Bölüm Başkanlığı görevini de yapıyor. Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy evli ve 2 çocuk babasıdır. 

 

ÖSYM‘NİN YENİ BAŞKANI 

Bir gece de yayınlanan Resmi Gazete’de Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy Ölçme, Seçme ve Yerleştirme başkanlığına getirildi. Hakkında yazdığımız ilgili haberi detaylarıyla buradan okuyabilirsiniz. 

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI NEDEN KAPATTI? 

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy‘un 2020 yılında  İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı’nın etkinliğine konuşmacı olarak katıldığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un atamasından hemen önce sosyal medya hesaplarını kapattığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Hesabı atamadan hemen önce mi kapattığı ve neden kapattığı hala merak konusu.  

 

MARAKLI, ‘TARİKATÇIYA “EFENDİM” DİYEN BİR BAŞKANIMIZ VAR ARTIK’ 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, sosyal medya hesabından, Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un geçmişte attığı bir tweeti bularak, paylaştı. 

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.