Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Dün Gece Görevden Alındı

  • İstanbul Gündemi
  • 03.08.2022 - 10:59

Dün öğle saatlerinde, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yediiklim yayınlarındaki deneme sınavları sorularının, şıklarına kadar birebir aynı olduğu fark edilmişti. Twitter platformundan hashtag açılarak gündeme yerleşen iddia, kısa sürede büyük ses getirdi. Dün gece yayınlanan Resmi Gazeteye göre ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. 

 

ÖSYM YALANLAMIŞDI

Tepkiler üzerine Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi twitter hesabından bir açıklama yapılmıştı. Açıklamaya göre iddialar asılsızdı. Açıklama tweetinde ÖSYM, “2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” dedi. 

 

ERDOĞAN İNCELEME BAŞLATMIŞTI 

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.” ifadeleri verildi. 

 

ERDOĞAN, ‘ TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLECEK’ 

İletişim Başkanlığı‘nın paylaşımını alıntılayan Erdoğan ise, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.” şeklinde aktarmıştı. 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.