Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

YAŞ kararları açıklandı

  • İstanbul Gündemi
  • 04.08.2022 - 15:32

Bugün saat 12:30‘da başlayan YAŞ toplantısı, 14:30‘da sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi‘nde gerçekleştrilen Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri, Anıtkabir‘i ziyaret etti. Alınacak kararlar, Erdoğan‘ın onayının ardından, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı.

Listenin tamamının Cumhurbaşkanlığı web sitesinde yayınlanacağını belirten Sözcü Kalın’ın açıklamasına göre, ‘16 general amiral ve amiral üst rütbeye yükselmiştir. 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır. 38 general ve amiral kadrosuzluk sebebiyle emekliye sevk edilmiştir. Orgeneral Yaşar Güler‘in yaş haddi ve görev süresi bir yıl uzatıldı. Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu. Deniz ve hava kuvvetleri komutanları emekliye sevk edildiğinden Org. Atilla Gülhan Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır.’ dedi.

 

YAŞAR GÜLER‘İN SÜRESİ, ERDOĞAN‘IN ONAYIYLA UZATILDI

Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe giren Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun ile Genelkurmay Başkanlığı görev süresinde düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre Genelkurmay Başkanı‘nın yaş haddi, birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar Cumhurbaşkanı onayı ile uzatılabilecek.

GÜLER, İLK İSİM OLDU

Bu nedenle Orgeneral Yaşar Güler‘in görev süresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın onayıyla uzatıldı. Gerçekleşen uzatmayla Güler, 1990 yılından sonra, 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim oldu

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.