Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Şaban Sevinç’ten çarpıcı iddia! ‘Kılıçdaroğlu İstanbul kongresi için aday...’

Gazeteci Şaban Sevinç’ten çarpıcı iddia! ‘Kılıçdaroğlu İstanbul kongresi için aday...’

Gazeteci Şaban Sevinç, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir iddiada bulundu. Sevinç, CHP İstanbul İl Başkanlığı kongresinde Özgür Çelik dışında başka bir aday olmayacağını savundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 25.09.2023 - 09:19

Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla adaylığını duyuran Özgür Çelik’in ardından başka bir adayın çıkıp çıkmayacağı merakla beklenirken, siyasi kulislerde çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

BAŞKA ADAY ÇIKACAK MI?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Çelik’in karşısına aday çıkarmayacağını ve bu kapsamda da adı geçen Cemal Canpolat’ın aday gösterilmeyeceğini öne süren Şaban Sevinç, CHP’nin önde gelen bazı isimlerin kulis çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

İŞTE O PAYLAŞIM:

“Kılıçdaroğlu aday çıkarmama kararı aldı. CHP İstanbul’da sürpriz Özgür Çelik tek aday. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul Kongresinde aday çıkarmama kararı aldı. İstanbul’daki kurmaylarını arayan Kılıçdaroğlu, “Aday arayışını bitirelim Özgür Çelik seçime tek aday girsin” dedi. Bu durumda Cemal Canpolat salı günü yapacağı adaylık açıklamasını iptal etti. Özgür Çelik tüm ilçe başkanlarını toplantıya davet etti. Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul İl Kongresinde başkan adayı çıkarmama kararının ardından, değişimcilerin adayı Özgür Çelik bu gece 38 ilçe başkanını telefonla tek tek aradı. Çelik ilçe başkanlarının hepsini yarın akşam saat 18.30’da Taksim Hill Otel’de toplantıya davet etti. Çelik, ilçe başkanlarıyla İstanbul kongre sürecini planlayacak

KULİSLER SÜRÜYOR

“CHP İstanbul’da trafik karıştı. Bu gece yaşananlar: Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Kongresinde aday çıkarmama kararının ardından CHP İstanbul cephesi karıştı.

1- Önce Battal İlgezdi ve Erdoğan Toprak akşam bir araya gelerek Kemal beyin aday çıkarmama kararını birbirlerine teyit ettiler

2- İlgezdi ardından aday olarak adı konuşulan Cemal Canpolat’ın yanı sıra Ataşehir ve Maltepe İlçe Başkanlarıyla toplandı. Ancak burada Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, “Cemal abiyi biz aday çıkaralım” diye ısrarcı oldu.

3- Battal İlgezdi ise Cemal Canpolat’ı üzmeden çekilmeye ikna etmeye çalışıyor. Canpolat buna rağmen ikna olmazsa da Genel Merkezin adayı olamayacak. Kendisine bunu anlatmaya çalışıyorlar.

4- Battal İlgezdi daha sonra bu toplantıdan ayrılarak Ekrem İmamoğlu ile hareket eden değişimci Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile görüşmeye gitti.

5- Öte yandan Canan Kaftancıoğlu ile Oğuz Kaan Salıcı ise “aday çıkarmama kararını” gözden geçirmesi için Kılıçdaroğlu’na baskıya başladılar. Ancak onlar Canpolat’ı değil Selçuk Sarıyar’ı aday yapmaya çalışıyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.