Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgür Çelik basın açıklamasıyla adaylığını resmen duyurdu!

Özgür Çelik basın açıklamasıyla adaylığını resmen duyurdu!

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, düzenlediği basın açıklamasıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday olduğunu resmen açıkladı. Çelik’e 27 ilçe başkanının eşlik ettiği belirtildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 23.09.2023 - 15:52

CHP İstanbul İl Başkanlığı için resmi olarak adaylığını ilk açıklayacak isim Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik oldu.

ÖZGÜR ÇELİK’İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“Bugün sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Ne mutlu bize ki gözbebeğimiz Cumhuriyet Halk Partimiz 100 yaşında. Milli mücadeleyi gerçekleştiren, emperyalistleri ülkemizden defeden, Anadolu Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partimiz, 100 yaşında. Saltanatı kaldıran, bizleri bu güzel Cumhuriyet’i armağan eden partimiz 100 yaşında. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan, tüm vatandaşları hukuk karşısında eşit kılan, eğitim reformlarıyla çağdaş Türkiye’yi biçimlendiren Cumhuriyet Halk Partimiz 100 yaşında. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere partimizin kurucularını saygıyla, minnetle anıyorum. 100. yılımız kutlu olsun. Tam bağımsız Türkiye için yaşamından vazgeçenlere selam olsun, Deniz’lere selam olsun.”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ, PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ ÜLKEMİZDE YAŞATAN YEGANE PARTİDİR”

“100 yıl önce bağımsızlık meşalesini yakan Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi demokrasiyi ülkemizde yaşatan yegane partidir. Birçok siyasi parti yönetim kadrolarını yukarıdan belirliyor. Cumhuriyet Halk Partimiz, parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam ediyor. Mahallelerde sandığı kuruyoruz, delegelerimizi seçiyoruz. Delegelerimiz ilçe başkanlarını, il başkanlarını ve genel başkanı seçiyor. Televizyonlarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre süreçlerini tartışarak zayıf göstermeye çalışanlar şunu çok iyi bilmelidir! Asıl tartışılması gereken yukarıdan lidersultasıyla il ve ilçe başkanlarını atayan partilerdir. Asıl tartışılması gereken parti ve ülke yönetiminde bütün kararların tek bir kişi tarafından alınmasıdır.”

“ASLA MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

“Partimiz bu ülke için hayati bir ihtiyaçtır. Ne yazık ki 2023 seçimlerini kazanamadık.Çok yaklaştığımız bir seçimde başarı elde edemedik. 20 yılı aşkın süredir demokrasimizi zedeleyen, toplumu kutuplaştıran özgürlükleri sınırlandıran, ülkemizin zenginliklerini bir avuç insana aktararak zengini dah azengin, fakiri daha fakir yapan bu düzene son veremedik. Görevimizin ve sorumluluklarımızın farkındayız. Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

“BASKILAR BİZİ DURDURAMAZ, ENGELLER BİZİ YILDIRAMAZ”

“CHP olarak 100 yıllık birikimimizle iktidar yolculuğumuzu yeniden başlatacak gücümüz var. Bunu İstanbul'dan başlayarak Türkiye'!ye yayacak gücümüz var. Özgür basın için biz varız, yoksullukla mücadele için biz varız, bu güzel ülkenin çocuklarına, gençlerine eşit bir yaşam sunmak için biz varız. Unutmayalım, İstanbul'dan yakılacak bir meşale, Türkiye'deki demokrasi mücadelemizin ışığı olacaktır. 2019 seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğu'nun öncülüğünde kurulan ittifakla bunu gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu yönetiminde İstanbul 4 yılda daha özgür, daha adil daha yeşil bir şehir haline geldi. Baskılar bizi durduramaz, engeller bizi yıldıramaz.”

“İBB VE İLÇE BELEDİYELERLE UYUMLU BİR YÖNETİM MODELİ UYGULAYACAĞIZ”

2019’da olduğu gibi 2024’te de İstanbul’u yeniden kazanacağız. Meclis çoğunluğunu sağlayacağız. Bunun için örgüt yapımızı güçlendireceğiz, kadınların ve gençlerin sesi il başkanlığımızda her daim yankılanacak, il ve ilçe başkanlıkları arasındaki iletişimi güçlendireceğiz, ilçelerimizin maddi ve manevi sorunlarına kalıcı çözümler üreteceğiz, üye sayımızı katlayarak attıracağız, İBB ve ilçe belediyelerle uyumlu bir yönetim modeli uygulayacağız. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na uyduruk davalar açanlar, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na uyduruk davalarla siyaset yasağı getirenler Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na trajikomik davalarla siyaset yasağı getirmeye çalışanlar şunu çok iyi bilmelidir: Baskılar bizi yıldırımaz, yasaklar bizi yıldıramaz, engeller bizi durduramaz. Büyükşehir Belediye Başkanımızı durduramaz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında hep birlikte yakacağımız aydınlanma meşalesine destek olmak için Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.”

“SOSYAL MEDYADA ÖZGÜR ÇELİK KİMİN ADAYI DİYE ÇOK YAZILIYOR”

“Sosyal medyada Özgür Çelik kimin adayı diye çok yazılıyor. İlçe başkanlarımızın, il delegelerimizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın, örgütümüzün, Gezi’ye özgürlük diyenlerin, Berkin’e, Ali İsmail Korkmaz için adalet diyenlerin, tutuklu gazetecilere, tutuklu siyasetçilere özgürlük diyenlerin, doğa ve çevre katliamlarına dur diyenlerin adayıyım. İBB Başkanımızın adil, yeşil, yaratıcı İstanbul yürüyüşüne omuz vermek için adayım. İlçe belediyelerimizin başarılı çalışmalarına destek vermek için adayım.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.