Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Erdoğan'dan tarihi adım!

  • İstanbul Gündemi
  • 08.08.2022 - 12:26

Ankara başta olmak üzere birçok Cemevi’ne saldırı düzenlendiği son günlerde, Alevi Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da bir Cemevi’ni ziyaret edeceğini açıkladı. Daha önce hiçbir Cemevi’ni ziyaret etmeyen Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da eşlik edeceği iddialar arasında. 

 

DOĞAN, ‘ERDOĞAN’IN YENİ BİR SAYFA AÇMASINA DESTEK OLMAK GEREKİYOR’ 

Saldırıda bulunulan Cemevleri’ni ilk kez ziyaret edeceğini, Alevi Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, ‘Cumhurbaşkanımızın bu ziyaretini olumlu görüyoruz. Devlet, bizim devletimiz. Cumhurbaşkanı daha önce hiçbir Cemevi’ni ziyaret etmemişti. Bu gerçekten önemli bir gelişme. Bugün artık kin ve nefretin olmaması gerekiyor. Erdoğan’ın daha önce Cemevleri ve Aleviler için söylediklerinden bağımsız yeni bir sayfa açmasına destek olmak gerekiyor.’ diyerek duyurdu.

ZİYARET BUGÜN 

Provakasyona maruz kalan Ankara Cemevi’nde Erdoğan ile birlikte, 80 Alevi Dede ve akademisyenler de katılacak. Cemevi ziyareti sonrası Hüseyin Gazi Türbesi’ni ziyaret edeceği söylentiler arasında. Erdoğan bugün Cemevi ziyaretiyle birlikte Çankaya Köşkü’nde Büyükelçiler Konferansı’na katılacak. Genel Başkanı olduğu partisinin genel merkezinde MKYK toplantısına da başkanlık edecek. 

 

NE OLMUŞTU?

Ankara‘nın ilçelerinde bulunan üç farklı Cemevi’ne düzenlenen saldırı gündemi derinden sarsmıştı. Yapılan üç saldırının failinin de aynı kişi olduğunu tespit eden emniyet ekipleri, şüpheliyi il değiştirmek üzereyken kıskıvrak yakalamıştı. Yaşanan olaylarla ilgili bir kişi tutuklanmış, iki kişi de adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşananlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek ‘Elbette bu provokasyon, her yönüyle soruşturulmaktadır.’ demişti. 

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.