Dolar 34,2252
%0.05
Euro 37,9217
%0.39
Altın 2.920,240
%-0.32
Bist-100 9.268,00
%-0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BTP liderinden ittifak ortaklarına çağrı!

  • İstanbul Gündemi
  • 26.10.2022 - 16:23

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına katıldı.
Baş, 2015 ve 2018‘de CHP’den kendilerine ittifak teklifi geldiğini ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti. 

'MİLLET İTTİFAKI‘NA KATILMAMIZI KARAMOLLAOĞLU ENGELLEDİ'

2018’deki ittifakın Saadet Partisi’nin itirazı üzerine engellendiğini belirten Baş, “2018’de bize CHP tarafından yine ittifak teklif edildi ancak aday listelerinin verilmesine 2-3 gün kala ‘biz bu işi yapamıyoruz’ dediler. Önce bir açıklama olmadı arkasından bize söylenen hep şu oldu; ‘Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ‘BTP varsa biz yokuz‘ dedi’ dediler. Ben bunu Kemal beyin ağzından duymadım ama Kemal beyin ağzından duyulduğunu duydum.' dedi.

'VATANDAŞ KATILMAMIZI İSTİYOR' 

BTP lideri, kendilerine vatandaşlardan sürekli ‘Millet İttifakı’na katılın‘ şeklinde talepler geldiğini belirterek, 'Bakın Millet İttifakı‘nın içinde olmamak benim bir tercihim değil. Millet ittifakı ne diye yola çıktı? Biz, demokrasinin bütün renklerini kucaklayacağız, Türkiye‘nin tamamını kucaklayacağız diye yola çıktılar ama iş döndü dolaştı ve Latincede numerus clausus denilen sınırlı ve sayılı bir sisteme oturtuldu, altı tane partiden ibaret. Millet İttifakı şunun sağlamasını yapacak; siz demokrasi için mi, Türkiye‘nin tamamı için mi yoldasınız yoksa siz altı parti burada birlikte olmak için mi buradasınız? Ben de şunu söylüyorum eğer bir marangoz sınırlaması yoksa 7 sandalyeli bir masa bulabilirsiniz.' diye konuştu. 

'BİZİ İTTİFAKA ALSINLAR'

'Türkiye‘de başkanlık sisteminin değişmesi, parlamenter sisteme geçiş, Türkiye‘nin ekonomisinin bozukluğu noktasında hemfikiriz.' diyen Baş, şöyle devam etti:
'Bu hükümeti değiştirmemiz lazım. Dolayısıyla biz parti olarak Millet İttifakı‘na destek veririz, içinde oluruz. Bizi Millet İttifakı‘na alsınlar, daha açık bir çağrı da olmaz, almıyorlarsa da bunu açıklasınlar çünkü bunu milletimiz istiyor, bunu vatandaş istiyor. Bunu millet ittifakı üyeleri, altılı masa üyeleri değerlendirsinler ve kararlarını ortaya koysunlar. Eğer böyle bir şey olmayacaksa biz seçime her zaman hazırız.”

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.