Dolar 34,2252
%0.05
Euro 37,9217
%0.39
Altın 2.920,240
%-0.32
Bist-100 9.268,00
%-0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Fatih otopark merkezi olma yolunda ilerliyor!

  • İstanbul Gündemi
  • 26.10.2022 - 16:08

İstanbul ‘suriçi‘ olarak bilinen Fatih ilçesi, trafiği, yoğunluğu ve park sorunuyla biliniyor. Ancak Fatih Belediyesinin yaptığı çalışmalarla özellikle otopark sorunu yavaş yavaş sorun olmaktan çıkıyor.

KAPASİTE BİN 500‘Ü AŞTI

Belediye tarafından son olarak Seyyid Ömer Mahallesi’nde yeni bir otoparkı daha hizmete açtı.  Kentin önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark eksikliğini gidermek üzere ilçede planlama ve uygulama çalışmalarını sürdüren Fatih Belediyesi’nin açtığı otopark sayısı böylece 20‘ye ulaşırken, otopark kapasitesi de toplamda bin 500 rakamını bile aştı. 

'OTOPARK EN BÜYÜK İHTİYAÇLARDAN'

 Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, araç yoğunluğunun beraberinde getirdiği park ihtiyacının il genelinin en önemli sorunlarının başında geldiğini söyledi.

Özellikle Fatih‘in konumu itibariyle de buna en çok ihtiyaç duyan ilçelerin başında geldiğinin altını çizen Turan, 'Biz vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda fırsat bulduğumuz her noktada bu ihtiyacı karşılamak ve gelişigüzel parklanmanın önleyip trafik akışını da rahatlatmak üzere yeni otoparklar planlıyor ve hızlı bir aksiyonla hizmete alıyoruz. Şu an Fatih’te belediyemiz uhdesinde hizmet veren tam 20 otoparkımız var. Son olarak hizmete açtığımız Emrullah Efendi Otoparkı vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyor.' dedi. 

'İKİ OTOPARKIN DAHA YAPIMI DEVAM EDİYOR'

Başkan Turan, bu rakamla yetinmeyeceklerini aktararak, 'Şu an yapım aşamasında olan iki yeni otoparkımız da tamamlandığında ilçemizde otopark sayımız 22, araç kapasitemiz ise neredeyse 2 bin olacak. Yeni otoparkımızın tüm şehrimize ve Fatihlilere hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Başkan Turan, Karagümrük ve Sulukule‘de de birer otopark yapım çalışmalarının devam ettiği bilgisini de verdi.

Halil Başer - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.