Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bora Yörükoğlu’ndan Barış Cahanker’in iddialarına cevap!

  • İstanbul Gündemi
  • 11.04.2023 - 18:12

Anadolu Yakası Romanlar Derneği Federasyonu Başkanı Barış Cahanker’in sosyal medya hesabı üzerinden yönelttiği eleştirilere, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu tek tek açıklama getirdi.

İstanbul Gündemi olarak yapmış olduğumuz haber neticesinde Başkan Yörükoğlu, İYİ Parti Ataşehir Seçim İrtibat Bürosu’nda konuyla alakalı basın açıklamasında bulundu.

Başkan Yörükoğlu, konuşmasının başında Roman vatandaşların 8 Nisan Dünya Roman Günü’nü ve birlik ve beraberliğin timsali olan mübarek Ramazan ayını kutladı.

 

“MEKANI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI DA KULLANDI”

Yörükoğlu açıklamasının devamında hijyenik olmadığı iddia edilen iftar mekanı hakkında, “Bahse konu olan ve iftar programı yapmaya uygun olmadığı iddia edilen mekan, Ataşehir ilçe başkanlığımızın seçim irtibat bürosu olarak kullanılıyor.” dedi.

Söz konusu mekanın daha önce partinin seçim bürosu olarak hizmet vermesi nedeniyle sıkça etkinliklerde kullanıldığını ifade eden Yörükoğlu, “Mekan milletvekili aday adaylarımız (Ali Coşkun, Nimet Özdemir, Yücel Aydın)  tarafından yürütülen birçok organizasyonda kullanılmıştır ve iftar programı yapılmıştır.” diyerek mekanın önümüzdeki günlerde de farklı organizasyonlar için kullanmaya devam edeceğini kaydetti.

 

“ÖNCEDEN İSTİŞARE ETTİK

Roman vatandaşları farklı zaman, mekan ve organizasyonlarda da ağırladıkları söyleyen Yörükoğlu, “10 Nisan günü de Ataşehir ilçesinde bulunan Roman kardeşlerimizle önceden istişare ederek bulunduğumuz dernek binasında iftar programı düzenledik.” ifadelerini kullandı. Yörükoğlu ayrıca huzurevi sakinlerinin ağırlandığı iftar mekanında daha önce de Roman vatandaşların ağırlandığı ancak en son planlanan iftar programında kalabalıktan dolayı seçim irtibat bürosunu seçtiklerini söyledi.

 

“İFTARDAN ÖNCE GÖRÜŞTÜK”

İftardan yaklaşık önce Anadolu yakası Romanlar Federasyonu Başkanı Barış Cahanker ile telefonla görüştüğünü ve mekana geldiklerini öğrendiğini söyleyen Yörükoğlu, “İftardan yaklaşık 45 dakika önce Anadolu yakası Romanlar Federasyonu Başkanı Barış Cahanker ile telefonla görüştük ve mekana geldiklerini öğrendik. Mekana geldiğimizde roman kardeşlerimizin mekandan ayrıldıklarını öğrendik. Biz geldikten sonra Fikirtepe Mahallesi ve diğer ilçelerden gelen roman kardeşlerimiz ile iftarımızı yaptık. Barış Başkanla oluşmuş yanlış anlaşılmaları giderebilmek amacıyla birkaç kez telefonla görüşmemize rağmen sosyal medya paylaşımının provokasyonlara araç olduğunu üzülerek izliyoruz.” dedi.

 

“DAVETİMİZ HALA BAKİDİR”

Söz konusu olayın yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu ifade eden Yörükoğlu, “Bizim niyetimiz halis ve vicdanımız rahattır. Partimizin ve ilçe teşkilatımızın değerli Roman kardeşlerimizle her platformda birlikte olacağımıza inancımız da tamdır. Davetimiz hala bakidir. Pek yakın gelecekte umutlarını taşıdığımız İYİ ve güzel günlerde tekrar beraber olmak dileğiyle.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

ERKAN KOCASOY: SOSYAL MEDYAYA TAŞIMAYA GEREK YOKTU

Başkan Yörükoğlu’nun ardından söz olan Roman asıllı İYİ Parti Yenisahra Mahallesi Başkanı Erkan Kocasoy, söz konusu sorunun tamamen yanlış bir anlaşılmadan ibaret olduğunu ifade ederek, “Bizim arkadaşların ‘bize layık görülen yer bu mu?’ diye kırgınlığı olabilir ama bu bizim ailemizin içinde halledebileceği bir sıkıntı. Sorunu sosyal medyaya taşımaya gerek yoktu. Belki yanlış yapmış olabiliriz bizim de hatamız olabilir. Ancak bu durum düzeltilemeyecek bir şey değil. Başkanımız göreve geldiğinden biri bizimle sürekli ilgileniyor. Kendisi hem soframıza konuk oldu hem de sofrasında ağırladı.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Yakası Romanlar Derneği Federasyonu Başkanı Barış Cahanker sosyal medyadan İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu tarafından verilen iftar programında roman vatandaşlara yönelik çifte standart uygulandığını iddia ederek tepki göstermişti.
Cahanker, Başkan Yörükoğlu’nun iftar programına katılmadığını, mekanın sağlıksız ve hijyenik olmadığını iddia etmişti.
Ayrıca Cahanker huzurevi sakinlerine verilen iftar ile Roman vatandaşlara verilen iftar davetini kıyaslayarak çifte standart eleştirisinde bulunmuş ve Yörükoğlu’nu özür dilemeye davet etmişti.


 

 

İsmail Karaduman - Haber Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.