Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sarıyer’de gönül sofrasının adresi bu kez kilise oldu

  • İstanbul Gündemi
  • 11.04.2023 - 17:53

Sarıyer’de farklı kültürden, dinden, ırktan insanların yıllardır bir arada, barıș içinde yaşadığı yaşadığına dikkat çeke Belediye Başkanı Şükrü Genç, "İnsanın insana ihtiyacı var" dedi.

SİBEL ERYÜKSEL: “YEMEĞİMİZE KATILIMINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

On bir ayın sultanı Ramazan nedeniyle Rum Ortodoks Kilisesi salonunda düzenlenen iftar yemeğine katılan davetliler edilen duanın ardından oruçlarını açtılar. Bir sofrada lokmaların paylaşıldığı yemeğe ev sahipliği yapan Rumeli Hisarı Güzelleștirme Derneği Başkanı Sibel Eryüksel, "Dernek üyelerini ve kilise cemaatini bir sofrada buluşturduğumuz yemeğimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAHNER BOŞNAK: “SOFRALARINIZDA HALİL İBRAHİM BEREKETİ EKSİK OLMASIN”

Kendisinin de Hisarlı olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Hisarüstü Rum Ortodoks Kilisesi Eș Başkanı Şahner Boşnak ise, "Kilisemizin yeni yönetimi olarak sevgi ve hoşgörü ile sizlere kucak açmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

ŞÜKRÜ GENÇ: “ÇOCUKLUK ANILARIMDA PAYLAŞIM, DOSTLUK VAR”

Ülke olarak içinde bulunduğumuz günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Bugün burada bir başkandan öte bu mahallenin çocuğuyum. Çocukluk anılarımda paylaşım, dostluk var. Hayat bizi farklı yönlere atıyor ama bizim şansımız burada kalmak oldu. İnsanları inanışlarına göre ayırmak çok yanlış. İnsan, insandır. İnsanın insana ihtiyacı var. Mahallelerde ki bu yaşamları canlandırabilirsek, insanların birbirlerine yabancılaşmasının önüne geçmiş oluruz. Bu günlerde buna çok ihtiyacımız var. Sofralarınızda Halil İbrahim bereketi eksik olmasın" dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.