Dolar 34,1900
%0.03
Euro 38,1020
%0.02
Altın 2.907,010
%0.38
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Yüksel'den 10 Kasım mesajı!

  • İstanbul Gündemi
  • 11.11.2022 - 10:02

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 10 Kasım‘ın kendileri için en büyük yas günü olduğunu söyledi.

'FİKİRLERİNİ YENİDEN ÖZÜMSEME GÜNÜ'

Bugünün aynı zamanda, Atatürk‘ün ülke ve milletin için yaptıklarını ve fikirlerini yeniden idrak etme ve özümseme günü olduğunu anlatan Yüksel, 'Vatanımızın işgal edildiği, milletimizin Anadolu‘dan silinmek istendiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımıza önderlik etmiş ve tüm dünya halklarına ilham veren bir mücadeleyi zafere ulaştırmıştır. Bu görkemli zafer, Atatürk‘ün dehası ve milletimizin kahramanca mücadelesiyle gerçekleşmiştir. Anadolu topraklarında yanan bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyadaki pek çok topluma örnek olmuş ve Cumhuriyet‘in ilanı ile sonuçlanarak taçlanmıştır.' dedi. 

'ATAMIZIN KALPLERDE YENİDEN DOĞDUĞU GÜNDÜR'

Yüksel, bundan dolayı, 10 Kasımın sadece bir hüzünlenme günü olmadığını aktararak, 'Aynı zamanda Ata‘mızın kalplerde yeniden doğduğu bir gündür. O’nu daha iyi anlamak ve fikirlerini kavramak için bir fırsattır. Bugün, Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev; yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün en büyük eserim dediği ve bize emanet ettiği Cumhuriyet‘e ve onun değerlerine daha sıkı sarılmaktır.' diye konuştu. 

'ONUN İZİNDEN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Atatürk‘ün izinden yürümeye devam edeceklerini dile getiren Yüksel, 'Demokrasi ve Cumhuriyete bağlı kalmaya, halka hizmete ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için mücadelemize hiç durmadan devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele kahramanlarımız ve vatan uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.