Dolar 34,2006
%0.06
Euro 38,0001
%-0.25
Altın 2.908,140
%0.42
Bist-100 9.610,00
%-0.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Beşiktaş 'Ata'sını andı!

  • İstanbul Gündemi
  • 10.11.2022 - 23:20

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde Beşiktaş’ta anma programı yapıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği program çerçevesinde, sabah 08.00’de Barbaros Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden özel olarak
hazırlanan dinleti eşliğinde ‘’Ata’ya Saygı Yürüyüşü’’ yaptı. 
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı yürüyüşe genci yaşlısı binlerce kişi eşlik ederken hüzünlü ve gurur dolu anlar yaşandı.

SARAYLARDAN CANLI BAĞLANTILAR

Saatler 08.50’yi gösterdiğinde Dolmabahçe Sarayı önünde kurulan led ekranlarda Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’deki ve Dolmabahçe’deki dairelerinden canlı yayın yapıldı. 
Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da hayat durdu ve Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna yapıldı. İstiklal Marşı’nın ardından vatandaşlar, Dolmabahçe Sarayı’nı gezdi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 71 numaralı odayı ziyaret etti.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Beşiktaş’ın Atatürk için özel bir yer olduğunu söyledi. 

'DUYGU DOLU BİR GÜN'

Bugünün Türk milleti için çok duygu dolu bir gün olduğunu dile getiren Akpolat, '84. yılında hep beraber anıyoruz Atamızı, her senekinden daha fazla kalabalıkla buradayız. Gün içerisinde okul saatlerinin de uygun olmasıyla beraber daha fazla bir katılım bekliyoruz burada, Beşiktaş bu anlamda her sene Atasına olan borcunu ödüyor. Atatürk’ü gerektiği gibi anıyor. Çünkü Beşiktaş hem Cumhuriyet için çok özel hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk için özel bir kent. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş planlarını yaptığı, Kurtuluş Savaşı stratejisini çizdiği, düşman gemileri Dolmabahçe önüne geldiğinde ‘’Geldikleri gibi giderler’’ dediği yerin adıdır, Beşiktaş. Ailesinin yaşadığı yerin adıdır, Beşiktaş.' dedi.

ATATÜRK AÇIK HAVA SERGİSİ YENİLENDİ

Başkan Akpolat ayrıca Beşiktaş Atatürk Açık Hava Sergisinin yenilendiğini belirterek, 'Dolmabahçe Caddesi’nde önünden her geçenin duygulandığı Atamızın 1927 ile 1938 tarihlerini kapsayan İstanbul’daki görsellerini yeniledik. İBB iş birliğiyle ağaçlı yola bu sergiyi yerleştirmiş olduk. Dolmabahçe’den Ortaköy’e yenilenen açık hava sergisi yıl boyunca ziyarete açık, 10 Kasım’a özel Atatürk’ün sesinden dinletiyle bu yoldan geçebilirsiniz.” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.