Dolar 33,9951
%0.3
Euro 37,8702
%0.72
Altın 2.822,110
%0.44
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yeşil: ‘Türk Milleti olarak deprem felaketinin de üstesinden geldik’

Başkan Yeşil: ‘Türk Milleti olarak deprem felaketinin de üstesinden geldik’

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin yıl dönümü münasebetiyle paylaşım yapan Milliyet Hareket Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil, “Türk Milleti olarak deprem felaketinin de üstesinden geldik” dedi.

  • İstanbul Gündemi
  • 06.02.2024 - 13:37

“ACISI HALA TAZELİĞİNİ KORUMAKTADIR”

“Etki alanı çok geniş olan ve ülkemizi derinden sarsan asrın felaketinin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yâd eder, bir daha böyle büyük felaketlerin yaşanmamasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim. Üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen 6 Şubat tarihli depremlerin her bir vatandaşımızın üzerindeki tesiri ve yüreğindeki acısı hâlâ tazeliğini korumaktadır. Depremlerin ardında bıraktığı acıklı hikâyeler, devletimizin ve milletimizin el ele vermesi suretiyle birer birer geride kalmış, depremzede vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları problemler devletimizin iradesiyle giderek azaltılmıştır.”

“AFET ODAKLI YAPILAŞMA ÇALIŞMALAR ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

“Asrın felâketi 11 ilde 120 bin kilometrekare alanda yaklaşık 14 milyon kişiyi etkilemiş; 53 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve 100 binden fazla vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olmuş; depremler neticesinde son dönemlerde yaşadığımız en çetin imtihandan da şükürler olsun ki, devlet ve millet olarak alnımızın akıyla çıkmayı başarmış bulunuyoruz. Fakat coğrafya bir bakıma üzerinde yaşayanların kaderlerini tayin eden ve onları şekillendiren unsurları da içinde barındırmaktadır. Bu açıdan ülkemizin deprem kuşağında bulunduğunu aklımızdan çıkarmamalı, afetlere hazır ve tedbirli olmalıyız. Bu anlamda afetlere yönelik hazırlık çalışmaları, afet eğitimleri, afet odaklı yapılaşma çalışmalar çok büyük önem arz ediyor.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.