Dolar 34,1377
%0.01
Euro 38,0301
%0.3
Altın 2.893,140
%0.27
Bist-100 10.085,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Yazıcı ile İmamoğlu yine karşı karşıya!

  • İstanbul Gündemi
  • 12.12.2022 - 11:49

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki tartışma yine alevlendi. 
Başkan Yazıcı, KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinde kendisine yönelik iddiaları nedeniyle İmamoğlu'na cevap verdi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Yazıcı, 10 Aralık Cumartesi günü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nda gelişen Şadi Yazıcı ve Tuzla Sendromuna maalesef bir kez daha şahit olduklarını söyledi.

"NASIL HAYAL DÜNYASI VAR BİLMİYORUM"

Yazıcı, İmamoğlu'nun yine kendisiyle ilgili karalama yaptığını iddia ederek, "Bizim projeyi engellemek istediğimizi, bize rağmen projeyi bitirdiklerini ifade etmiş.  Yüzümüzün kızarması, hatta morarması gerektiğini söylemiş. Nasıl bir hayal dünyası var, bilemiyorum. Ancak, bizim projeyi engellemek istediğimiz iddiası, Aslı astarı olmayan bir yalan, bir iftiradır. Herhalde, başkandaki, Şadi Yazıcı sendromu, unutkanlığa da sebep oluyor” dedi.

"BİZE TEŞEKKÜR ETMESİ GEREKİYOR"

31 Mayıs 2021'deki temel atma törenini hatırlatarak, şöyle devam etti:
"O toplantıda, son derece medeni bir şekilde uyarılarımı dikkate alacaklarını kendisi söylemişti.  Proje alanı yeşil alan olduğu, yasal yükseklik kriterlerine uymadığı, Tuzla Belediyesi’nden proje onayı alınmadığı halde, yasal haklarımızdan feragat ederek, bunların hiç birini gündeme bile getirmedik. Proje bittiyse, bu sayede bitti. Yüzü kızarması gereken birisi varsa, bize teşekkür etmesi gerekirken, iftira atan Sayın İmamoğlu’dur. Ancak yaşadığımız, şahit olduğumuz kadarıyla başkanın yüzünün kızarma ihtimali yok. Bahsin bu kısmını bir tarafa bırakıyorum. Traji komik tarafını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum”

"KİPTAŞ'I İNŞAAT FİRMASI YAPTILAR"

"KİPTAŞ, dönemlerinde, yap satçı bir inşaat firmasına dönüşmüştür." diyen Yazıcı, şunları kaydetti:

"Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Yap – Sat modeliyle 143 konut yapan KİPTAŞ, Tuzla’da bundan sadece 6 tane fazla konut yapabilmiştir. İstanbul’un pek çok ilçesi İzmit kadar bile değer bulmamıştır. Pek çok ilçemizde, İzmit’e yaptığını bile yapamamıştır. Sayın başkan, bunun neyiyle övünüyor, anlamak mümkün değil. İstanbul’un yapı stoğunu dönüştürmesi beklenen bir güç olan KİPTAŞ, Sayın İmamoğlu’nun inşaat firması ayarına gerilemiştir. Hangi alemde yaşıyorsa yaşasın, KİPTAŞ’ın bu gerilemesi, tarifsiz bir başarısızlıktır”

"KENDİNİZİ BOŞA YORMAYIN"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İmamoğlu'na seslenerek "Başkan bir tasarruftan, bir bereketten bahsediyor, bu bereket ve tasarrufun kime karşı ve kim için olduğunu bilmiyorum, Ne İstanbul’a ne Tuzla’ya olmadığından ise eminim. Başkan bir başarıdan bahsediyor. Bir başarı değil başarı pazarlaması var. Maalesef başkan, 2023 yılı bütçesi 115 milyar 250 milyon konsolide bütçesi kendi ifadesiyle 318 milyar 848 milyon olan bir kurumun parasını alarak yaptığı 149 konutu bir başarı olarak pazarlamaktan çekinmiyor.  Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum,  Sayılı gün çabuk geçiyor. Ve sizin sayılı gününüz çok az kaldı. Tik tak, tik tak,  sandık kurulacak.   Hiç olmazsa kalan sürede İstanbul’un, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğüne, gücüne, bütçesine yakışır işler yapın. Hayal dünyanızda kurduğunuz bir kavga nedeniyle  bize kılıç sallayıp, kendinizi boş yere yormayın, üzmeyin” ifadelerini kullandı. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.