Dolar 34,1347
%0
Euro 38,0690
%0.41
Altın 2.883,230
%-0.07
Bist-100 10.071,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümraniye'ye yeni 'kardeş şehir!'

  • İstanbul Gündemi
  • 01.12.2022 - 10:19

Ümraniye Belediyesi ile Sivas’ın Suşehri Belediyesi kardeş şehir oldu. Ümraniye Belediyesi, kardeş şehir uygulaması kapsamında Sivas’ın Suşehri ilçesiyle bir protokol imzaladı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel başkanlık makamında bir araya gelerek, protokol imzaladı.

'BELEDİYELERİN SORUNLARINI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ'

Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada, belediyelerin sorunlarını birlikte çözüme kavuşturmak, zaman içinde daha yakın ilişkiler geliştirmelerine katkı sağlamak ve tecrübe alışverişinde bulunmalarını imkân tanımak amacıyla yapılan kardeş şehir anlaşmalarının yerel yönetimlerin güçlenmesine önemli katkı sağladığını söyledi. 
Protokollerle yerel yönetim alanında iş birliği içerisinde çeşitli konularda ortak faaliyet yürüteceklerini anlatan Yıldırım, 'Geniş bir yelpazede altyapı ve üstyapı projeleri geliştiriliyor. Kardeş şehir anlaşmamızın Ümraniye ve Suşehri’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu protokol ilçelerimize sosyal ve kültürel açıdan önemli katkılar sağlayacak. İnanıyorum ki, birlikte güzel işler yapacağız” diye konuştu.

ÜMRANİYE‘NİN 18. KARDEŞ ŞEHRİ OLDU'

Ümraniye Belediyesi 1995’ten bu yana gerek yurt içi, gerekse yurt dışında 17 şehirle protokol imzalayarak kardeş oldu. Ümraniye Belediyesi’nin diğer kardeş şehirleri ise şöyle: 
Fojnica (Bosna Hersek), Stari Grad (Bosna Hersek), Jabalia Al Nazlah (Filistin), Dire Dawa (Etiyopya), Şahinbey
(Gaziantep), Susurluk (Balıkesir), Altıeylül (Balıkesir), Belen (Hatay), Gümüşhane, Mihalgazi
(Eskişehir), Gevye (Sakarya), Of (Trabzon), Kelkit (Gümüşhane), Demirözü (Bayburt), Çayeli (Rize), Sarıcakaya (Eskişehir) Adaklı (Bingöl).

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.