Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli’nin çağrısının ardından İYİ Parti ve MHP’den peş peşe açıklamalar!

Bahçeli’nin çağrısının ardından İYİ Parti ve MHP’den peş peşe açıklamalar!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler için İYİ Parti’ye yaptığı çağrının ardından İYİ Parti ve MHP’den peş peşe açıklamalar geldi. İşte detaylar...

  • İstanbul Gündemi
  • 11.08.2023 - 11:53

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sürpriz bir çıkış geldi. Bahçeli, canlı yayında MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulundu.

TOLGA AKALIN: “ÜÇÜNCÜ YOL ÇAĞRISI YAPIYORSA,...”

Bahçeli'nin bu çağrısı sonrasında gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamasına çevrildi. Konuyla ilgili olarak İYİ Parti'den ilk açıklama geldi. Tamga Türk'e konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur" dedi.

İZZET ULVİ YÖNTER: “GENEL BAŞKANIMIZ ÇAĞRILARINDA SAMİMİ”

Bir açıklama da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'den geldi. Yönter, “Sayın genel başkanımız ağustos 2009'da buluşma yerimiz zillet değil, millettir demişti. Kucaklaşmadan bahsetmişti. Hitabında İYİ Parti Genel Başkanına 'eve dön' çağrısı yapmıştı. 'Eve dön' çağrısı karşılık bulmadı. Sessizliğe gömüldüler. Ya da ironi yaparak cevap vermeye çalıştılar. Sayın genel başkanımız çağrılarında samimi. Mutlak suretli iyi niyetli. Diyor ki açıklamasını takip ettim. Dünkü açıklaması son derece net. Ne diyor, çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına. Şimdi eve gelmediniz. Çağrımız net. O zaman ülke hayrına, Türkiye'nin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım. Komşu komşunun külüne muhtaç. Ev alma komşu al. Bizde komşuluk hukuku çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.