Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BBP lideri Mustafa Destici’den vergi çağrısı!

BBP lideri Mustafa Destici’den vergi çağrısı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, geliri az olanlardan ve tarım ile üretimde ÖTV alınmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca emeklilerin maaş zammına verilen tepkilerine hak veren Destici, "Adaletsizlik düzeltilmeli" dedi.

  • İstanbul Gündemi
  • 09.08.2023 - 16:09

Son dönemlerde art arda gelen vergi düzenlemeleri Türkiye'nin gündeminde üst sıralara yükseldi. Emeklilerin yeterli bulmadığı maaş zammıyla birlikte ÖTV ve diğer vergi düzenlemeleri BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de gündeminde.

EMEKLİLERE HAK VERDİ

Alt gelir grupları ve dezavantajlı kesimleri ağırlaşan hayat şartları karşısında korumak gerektiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti: “Sosyal devlet kavramının, daha doğrudan bir ifadeyle devlet olmanın gereği de budur. Emeklilerimizin taleplerini de bu çerçeveden değerlendiriyoruz. Emeklilerimiz, temmuz ayında gerçekleşen maaş düzenlemesine haklı bir tepki gösteriyorlar. Yılbaşı beklenmeden en geç ekim ayında, emeklilerimizin maaşlarındaki adaletsizlik, içinde bulunduğumuz 6 aylık dilimi de kapsayacak şekilde düzeltilmelidir.”

"GELİRİ AZ OLANDAN, ÜRETENDEN VERGİ ALINMAMALI"

"Vergi düzenlemesinin en kısa sürede tamamlanarak adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını" talep eden Destici, "Vergi, Anayasa'da yazıldığı gibi kazancı, geliri olandan alınmalıdır. Geliri az olandan ya da üretenden asla bir vergi alınmamalıdır" dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.