Dolar 34,0803
%0.19
Euro 38,0645
%0.02
Altın 2.837,010
%0.27
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözler! ‘Netanyahu’nun değirmenine su taşıyorsun’

Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözler! ‘Netanyahu’nun değirmenine su taşıyorsun’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiren Akşener, “Açıklamalarla Netanyahu’nun değirmenine su taşıyorsun” dedi.

  • İstanbul Gündemi
  • 01.11.2023 - 11:20

Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Akeşener, Cumhuriyet’in 100. yılı ile ilgili de mesajlar verdi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“Memleketimizin, dört bir yanında Cumhuriyetimizin, 100'üncü yılını, büyük bir coşkuyla kutladık. Eşit, şerefli ve müreffeh bir yaşamın anahtarı olan, Cumhuriyetimizin Türk milletinin, birleştirici gücü olduğunu, bir kez daha hatırladık. Geçtiğimiz pazar günü de, gördük ki bir olduğumuzda, ne kadar güzeliz. Bir sevinci, beraber paylaşırken, nasıl da mutluyuz. Ortak bir değerimizde buluşurken, nasıl da gururluyuz. Bizleri aynı sevinçte, aynı heyecanda, aynı gururda buluşturan, bu güzel ruhun mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz, başta olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımıza, şanlı ecdadımıza, bir kez daha, şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

“GENÇLERİMİZİ, ARTIK BİR REZİLLİK BOYUTUNA ULAŞAN, YURT SORUNUYLA, YALNIZ BIRAKAMAYIZ, BIRAKMAYACAĞIZ”

“Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta, yüreğimizi yakan bir olay yaşadık. Zeren Ertaş kızımız Aydın'da, bir KYK yurdunda bakımı ihmal edilen asansörde sıkışarak hayatını kaybetti. Öğrencilerin, birçok kez yurt yönetimine, şikâyet etmelerine rağmen hiçbir önlem alınmamış. Henüz 22 yaşında, daha hayatının baharındaki Zeren'i bir kazaya değil bir şuursuzluğa, ciddiyetsizliğe, niteliksizliğe, kurban verdik. Yüce Allah, ailesine ve sevenlerine, sabr-ı cemil ihsan eylesin. Mekânı cennet olsun. KYK yurtlarındaki ihmaller, iş bilmezlik ve niteliksizlik artık çocuklarımızı, canından ediyor. Zeren'in acısı, tüm Türkiye'nin yüreğine, kor gibi düşerken ‘Ölmek istemiyoruz, nitelikli yurt hakkımızdır' diyen, binlerce gencimiz de, hakkını aramaya başladı. Gençlerimizi, artık bir rezillik boyutuna ulaşan, yurt sorunuyla, yalnız bırakamayız, bırakmayacağız. Cumhuriyet vizyonumuzun, en büyük değer olarak gördüğü gençlerimizi böylesi bir çaresizliğe, terk etmeyeceğiz.”

“BİZE, BÖYLE KUTLU BİR MİRAS BIRAKAN KAHRAMANLARIMIZA, NE KADAR DUA ETSEK, AZDIR”

“Cumhuriyetimiz, bizim için başka hiçbir ülkede olmayan, derin ve çok özel bir anlam taşıyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Cumhuriyetimizin, bu kıymetini, bir an olsun unutturmayacağız. Atamızın, en büyük emanetine, her şart ve koşulda, sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizi, ilelebet payidar kılacağız. Bize, böyle kutlu bir miras bırakan kahramanlarımıza, ne kadar dua etsek, azdır. İşte Filistin'de yaşananları görüyoruz. Bizim kadar kısmetli olmayan, mazlum milletlerin, ne acılar çektiğine, özellikle son dönemde, tüm çıplaklığıyla, şahit oluyoruz.”

“İSRAİL HALKI NETANYAHU’NUN SALDIRIYA BİLİNÇLİ OLARAK GÖZ YUMDUĞUNU KONUŞUYOR”

“Her yüzyılda insanlığın başına bela olmuş, birkaç psikopat çıkıyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılın, baş psikopatı da hiç şüphesiz ki Netanyahu’dur. Hamas’ın saldırılarının, zamanlaması, her türlü şüpheye açıktır. Kime ve neye hizmet ettikleri de şüphelidir. Unutmayalım ki, bu saldırılar Netanyahu’nun toplumsal desteğinin, adeta eridiği bir dönemde gerçekleşti.İsrail’in yıllardır sürdürdüğü zulmün, bizzat İsrail toplumu tarafından eleştirildiği bir dönemde gerçekleşti. Kalıcı barıştan yana bir tavrın, İsrail’de iktidara gelmesinin hemen öncesinde gerçekleşti. Ve nitekim bugün İsrail halkı Netanyahu’nun saldırıya bilinçli olarak göz yumduğunu konuşuyor. İsrail Genelkurmayı’nın uyarılarını dikkate almadığını konuşuyor. Hatta ve hatta; Netanyahu’nun bu saldırıyı, bizzat organize etmiş olabileceğini bile konuşuyor.”

"NETANYAHU'NUN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORSUN"

“Amacın nedir Sayın Erdoğan? Filistin’in haklılığını, zayıflatmak mı istiyorsun? Netanyahu terörüne, zemin kazandırmak mı istiyorsun? Yoksa; zaten aportta bekleyen dünya kamuoyunun, Filistinlileri, terörist diye etiketlemesini sağlamak mı istiyorsun? Seni buradan uyarıyorum, sorumsuzca yaptığın açıklamalarla Netanyahu’nun değirmenine su taşıyorsun. Türkiye’nin, bugüne kadar sergilediği, rasyonel duruşa, ve üstlenmeye çalıştığı, ara bulucu rolüne, zarar veriyorsun. En büyük kötülüğü de Filistinli mazlumların, haklı davasına yapıyorsun. Senin Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak yapman gereken Türkiye’nin terörün her türlüsüne, karşı olduğunu anlatmaktır. Yapman gereken Filistinli çocukları, arasına sıkıştıkları, Netanyahu ve Hamas’tan, kurtarmanın yolunu aramaktır. Yapman gereken; Netanyahu’nun yazdığı senaryoya, figüran olmak değil; o kirli senaryoyu, bozan olmaktır. Yani aslında; Hamas’ın iletişim başkanı gibi değil; Yüz yılını devirmiş, büyük Türk devletinin, Cumhurbaşkanı gibi davranmaktır.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.