Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ülkelerinden alışveriş için geliyorlar, fiyatlardan şikayet ediyorlar!

Ülkelerinden alışveriş için geliyorlar, fiyatlardan şikayet ediyorlar!

Türkiye’de dolar kurunun yükselmeye devam etmesiyle birlikte özellikle çevre ülkelerden gelip Türkiye’de alışveriş yapan yabancı turistler, yüksek fiyatlardan şikayetçi.

  • İstanbul Gündemi
  • 23.06.2023 - 12:56

Hafta sonlarını Türkiye'ye gelip alışveriş yapmak için değerlendiren Bulgarlar son dönemde fiyatları yüksek bulmaya başladı. Bulgaristan vatandaşları, Leva'nın Türk lirası karşısında artmasıyla esnafın da zam yaptığını savunuyor.

“ÜRETİMDE YAPILAN ZAMLARI ÖNLEMEK LAZIM”

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnafın ürünü pahalıya aldığı için pahalı sattığını, turistlere yönelik bir zam olmadığını dile getirdi. Fiyat artışlarının ham maddelerin pahalı olmasından kaynaklandığını söyleyen Cingöz, "Fiyatlar onlara değil bizim halkımıza yüksek çünkü 1 leva 12-13 lira bandında. Onlara fiyatlar çok pahalı gelmiyor. Esas yüksek gelen kısım bizim halkımıza. Esnaf pahalı alıyorsa tabii ki pahalıya satacak. Önemli olan üretimde yapılan zamları önlemek lazım. Herkes esnafın fırsatçı olduğunu söylüyor ama üretimi yapanlara kimse bir şey demiyor. Akaryakıt yükseliyor, elektrik yükseliyor, lojistik giderleri yükseliyor, üretim yapan yerlerde fiyat artıyor. Böyle olunca esnaf ne yapsın? Pahalı alıp ucuz mu satacak? Alıcı bulduğu müddetçe satacaktır" dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.