Dolar 34,1845
%0.06
Euro 38,1937
%0.07
Altın 2.892,630
%-0.94
Bist-100 9.682,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Tuzla'nın 'İYİ'lerinde kıran kırana başkanlık yarışı!

  • İstanbul Gündemi
  • 05.12.2022 - 01:29

İYİ Parti ilçe başkanlarını seçmeye devam ederken Tuzla İYİ Parti teşkitı seçime gitti. İlçe başkanlığına adaylığını koyan Recep Karaot ve Başar Bahadır Aydın için delegeler oy kullandı. Gerçekleşen seçime İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanı Op. Dr. İhsan Önder Albayrak,  ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. 



‘BİR MİLLET ÇOK ZOR BİR DURUMDAYSA BİLİNKİ BUNDA SİYASETÇİLERİN DE SEBEBİ VARDIR!‘

Konuşmasına Tuzla‘da 25 yıllık siyasi tecrübesi olduğuna dikkat çekerek başlayan İYİ Parti Tuzla ilçe Başkan Adayı Recep Karaot,'2015 yılında başlayan ve sonrasında partileşme sürecine giden İYİ Parti‘nin ilçe başkanı olarak bu partide göreve başladım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  ‘Bir millet çok zor bir durumdaysa bilinki bunda siyasetcilerin de sebebi var.‘ demiştir. Bundan dolayı sayın genel başkanımızın Türk demokrasisinin akamete uğratılma arifesinde ‘Türk milletini size teslim etmeyeceğim‘, ‘Türk Milleti‘ni çaresiz bırakmayacağız‘ diye başlatmış olduğu yolda yanında olma şerefine nail oldum.' dedi. İYİ Parti‘nin çıktığı bu yolda kendisinin de iyiki bu yolda olduğunu vurgulayan Karaot, şayet bu yolda olmasaydı şu an çok mahcup olacağını belirtti. 

Siyasetin en zor olanın, Parti içerisinde siyaset yapmak olduğuna dikkat çeken Recep Karaot, konuşmasına şu sözlerle devam etti, 'Partini ve kendini emanet ettiğin arkadaşların ile muhalefet yapmak çok zordur. Hele ki 5 yıllık bir partide, daha çok zordur. Çünkü önümüzdeki yıl 100. yılını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti‘nin Türk adının verildiği devletin karşı karşıya geldiği halde kimseyi kırıp dökmeye, kimseyi üzmeye hakkımız yok. Nene Hatun‘un görevini yapan genel başkanımız Meral Akşener‘in kendine ne katabilirsek odur.' 

‘YANLIŞ ALINAN KARARLAR ÜLKEMİZİ NEREDEYSE UÇURUMUN EŞİĞİNE GETİRMİŞTİR‘

İYİ Parti Tuzla İlçe Başkan Adayı Başar Bahadır Aydın ise 4 Aralık Dünya Madenciler gününe dikkat çekerek, 'Yakın zamanda Amasra‘da meydana gelen maden faciasında kaybettiğimiz 42 madenci şehitlerimize Allah‘tan rahmet diliyorum, tüm maden şehitlerimizede Allah‘tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet‘imizin 100 yılının arifesinde iken kendisi hiç olmadığı kadar iç ve dış sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Özellikle mevcut iktidarın tek adam rejimi dayatması kurumları altüst etmiş, kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılmış, meclis adeta işlevsiz hale getirilmiştir. Adalet sismeti başta olmak üzere ekonomi, eğitim, dış politika, sanayi, tarım, hayvancılık gibi birçok alanda hatalı ve yanlış alınan kararlar ülkemizi neredeyse uçurumun eşiğine getirmiştir.' dedi. 

İYİ Parti‘nin Türk siyasetine bir güneş gibi doğduğunu belirten Aydın, 5 yılda milletin teveccühünü kazanmış bir parti olduğuna dikkat çekti. Başar Bahadır Aydın, '5 yıl önce ülkemizin mevcut şartlarını göze alarak mevcut gidişattan, iktirdan hoşnut olmayan ve kaygı duyan bizler Genel Başkanımızın Sayın Meral Akşener önderliğinde nice zorluklara göğüs gererek İYİ Parti‘yi kurduk. Yolumuza engeller koydular aştık. Duvarlar ördüler yıkıp geçtik. ‘Yapamazsınız, iki güne dağılırsınız‘ dediler ama biz yaptık. Meral Akşener Hanımefendi‘ye güvendik zengin ve mutlu Türkiye hayaline ortak olduk. Bu yolu onunla birlikte yürümeye söz verdik. Mesele ben değil biz diyebilmekte. İşte bizim asıl yolumuz budur. Bu yüzden bugün Tuzla İlçe Başkanlığı‘na talibim. Genç, riyakatli, dinamik, bir yönetim kadromuzda sizlerin huzuruna çıkmış bulunuyorum.' dedi. 

‘PANDEMİ ZAMANI ÇEKİLEN ARKADAŞLAR, BUGÜN YÖNETİME TALİBİZ DİYORLAR!‘

Bugünkü konuşmasını bir veda konuşması olarak yapacağını düşündüğünü ifade eden İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanı Op. Dr. İhsan Önder Albayrak,  fakat Başar Bahadır Aydın‘ın sözlerine binaen de cevap hakkını kullanmak zorunda kaldı. İhsan Önder Albayrak, 'Yaklaşık olarak iki buçuk yıl süren pandemi süreci boyunca devlet hastanelerinin yoğun bakımlarında hizmet ettim. Biz pandemi zamanında hiçbir partinin çıkamadığı zamanda sahaya çıkmaya da gayret ettik. Fakat dünyanın hiç planlamadığı bir akibetle karşı karşıya kaldık. Çok gururla söylüyorum yüzde 8 buçukla aldığımız Tuzla İYİ Parti bugün araştırma şirketlerinin yaptığı araştırma sonucuna göre Tuzla‘da yüzde 22.7 bandına geldik. Aynı zamanda İstanbul‘da 26. sıradayken, 1. sıraya geldik. Türkiye‘de ise ilk 3‘e girdik. Gecemizi gündümüze kattık. Pandemi döneminde partiden çekilen arkadaşlar, şimdi yönetime talibiz diyorlar. Tabi ki buyurun olun, ancak keşke o zamanda bizimle beraber olsaydınız.' dedi. Bir önceki seçimde kendine verdiği sözü tuttuğuna dikkat çeken Albayrak, oturdukları koltukların yapışılmadık koltuklar olduğunu ispatlamak adına ilçe başkanlığına aday olmadığına dikkat çekti. 



‘TUZLA BÖLÜNMÜŞ İLÇE İDİ!‘

Yoğun bir şekilde gayret sarfettiklerini söyleyen İYİ Parti Tuzla Teşkilat Başkanı Oktay Çakıcı, sözlerine şu şekilde devam etti, 'Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki en demokratik, en hakkaniyetli, saygılı bir delege seçimi gerçekleştirldi. Bu çok önemli bir konu. Tuzla bölünmüş bir ilçe idi. Biz Tuzla‘yı birleştirmek için yola çıktık. Her iki değerli başkanımızın ekipleri ile birleşip bir arada devam etme kararı aldık. Ancak sonuçta gelinen noktada Önder Başkan‘ımızın da belirttiği gibi 2 ilçe başkanı ve ekibini bir araya getirdik. Bugün Tuzla delegelerinin bu durumu göz önüne almasını istirham ediyorum. Biz Tuzla‘yı birleştirmek, Tuzla‘daki bütün yapılacakları birlikte çalışmak için bir araya geldik. Tüm parti delegeleri bunu dikkate alsın.'



ÇEKİŞMELİ SEÇİMİN KIL PAYI KAZANANI ‘KARAOT‘

İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanlığı‘na aday olan  Recep Karaot ve Başar Bahadır Aydın için delegeler sandığa giderek oy kullandı. Yapılan seçimde Başar Bahadır Aydın 184 oy alırken, Recep Karaot 186 oy aldı. Gerçekleşen seçimin resmi sonuçlarına göre İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanı Recep Karaot oldu. 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.