Dolar 34,1845
%0.06
Euro 38,1937
%0.07
Altın 2.892,630
%-0.94
Bist-100 9.682,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kağıthane'nin 'DEVA'sı TOKİ sonuçları için de 'deva' peşinde!

  • İstanbul Gündemi
  • 03.12.2022 - 10:47

DEVA Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Lider Parlakyıldız, Yahya Kemal Mahallesi TOKİ Konutları kura çekiliş sonuçlarıyla ilgili mağduriyetler oluştuğunu belirterek, yetkililere acilen çözüm çağrısında bulundu. 
Başkan Parlakyıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 23 Kasım Çarşamba Günü Yahya Kemal Mahallesi Spor Kompleksinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, İktidar Partisinin İl ve İlçe Başkanlarının katılımıyla Yahya Kemal Mahallesi TOKİ Konutları kura çekiliş töreni yapıldığını anımsattı. 

'HALK DEVLETİNE, BAŞKANINA GÜVENDİ'

Bu törenin devletin kendi arazisinde ucuz konut yapıp, halka ucuz bir bedelle satılan konutların kura çekilişiyle karıştırılmamasını isteyen Parlakyıldız, 'Sanki böyle bir siyasi şova dönüşmedi de diyemeyiz. Bu kura ata yadigarı arsalarını, evlerini, 23 Nisan 2019 tarihinde bir inşaatın istinat duvarı yıkılması sonucu, proje alanının genişletilmesiyle zorunlu boşaltan vatandaşlarımızın çekilişiydi. Bu kura; hiç bir sözleşme yapmadan, sadece devletin Bakanına, ilçesinin Belediye Başkanının sözüne itimat ederek, neydi o söz hatırlayalım: 'Hiç Biriniz Mağdur edilmeyeceksiniz. Evinize ev alacaksınız.',  sözleriyle boşalttıkları evlerinin yerine yapılan konutların çekilişiydi. Bu kura; devletini her zaman tanımlarken, devlet baba olarak tanımlayan kıymetli mahalle sakinlerimizin, bir baba ruhuyla vatandaşını koruyacağına inanan Yahya Kemal Mahallesinin kıymetli sakinlerinin çekilişiydi.' dedi. 

'TOPLANTILARA KATILANLARI ARADILAR'

Başkan Parlakyıldız, daha önce bu konuyla ilgili bir çok kez yazdıklarını, mahalle sakinleriyle bir araya geldiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:
'Toplantılar yaptık. Hukukçu arkadaşlarımızla destek olma sözü verdik. Ne oldu? Toplantı yaptığımız dernekler arandı. Toplantıya katılan arkadaşlar arandı. Bizlerle niye görüştükleri soruldu. Belediyeyi karşılarına almak istemeyecekleri söylendi. Vicdanları yaralayan bu sözler karşısında vatandaşlarımız bekleme, süreci izleme kararı aldı. Saygı duyduk. .Ancak, çekilişin yapıldığı günden bugüne, benimde whatsapp sohbet grubunda bulunduğum, Yahya Kemal Mahallesi sakinlerinin yazdıklarını okudukça üzülüyorum. Dairesine dairesini alamadığını söyleyen, aynı daireye hisselendirilmiş insanlar, kendi cephesinde olmayan, şerefiyesi göz ardı edilen vatandaşlar, daha bir çoğu yazıyor. Bir siyasetçi olarak toplumun sorunlarını dinlemek, dillendirmek, çözümü konusunda gayretle yükümlüğü olduğumuzu hatırlatmak istiyorum.' 

'GELİN BU SORUNU BERABER ÇÖZELİM'

Açıklamasında siyasilere seslenen Parlakyıldız, 'İktidarından, muhalefetine sesleniyorum. Bakanına, Başkanına güvenen insanımız, dairesine daire, katına kat alamadı. Vatandaş mağdur edildi. Gittiği her ortamda sırtı sıvazlanıp gönderildi. Kimi, kime şikayet edeceğini bilmiyor. Ya da kimi kime itiraz etsem değişmiyor diyor. Gelin, vatandaşlarımızı dinleyelim. Gelin ortak akılla hareket edelim. Gelin ne söz verildiyse onu tutalım. Kağıthane‘de bizim, Kağıthaneli‘de bizim... Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakarak, vatandaşın dertlerine çözüm bulalım. Kıymetli Hemşehrilerim, bu süreçle ilgili bizlerden isteyeceğiniz her türlü hukuki desteğin teminatı olduğumuzu belirtiyor. Bu yaşananları kamu oyunun vicdanına havale ediyorum.' diye konuştu. 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.