Dolar 34,1156
%0.29
Euro 38,1141
%0.15
Altın 2.873,100
%1.55
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’de Erkek Siddetiyle Mücadelede Kolluk Uygulamaları Raporu yayınlandı!

Türkiye’de Erkek Siddetiyle Mücadelede Kolluk Uygulamaları Raporu yayınlandı!

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı tarafından Türkiye’de Erkek Şiddetiyle Mücadelede Kolluk Uygulamaları Raporu hazırlandı. Rapor, şiddetle mücadelede ilk başvuru mercii olarak tanımlanan kolluk birimlerini odağına alıyor.

  • İstanbul Gündemi
  • 24.08.2023 - 17:01
  • Güncelleme: 24.08.2023 - 17:50

Rapora öncelikli olarak 1 Mart 2022 - 1 Mart 2023 tarihleri arasında Mor Çatı dayanışma merkezinden ya da sığınağından destek alan kadınların ve çocuklarının deneyimleri ve onlarla dayanışma kuran gönüllülerin tanıklıkları kaynaklık ediyor.

BİR DİZİ KÖTÜ UYGULAMAYI TETİKLEDİĞİNİ GÖSTERİYOR

Raporda ayrıca Mor Çatı’da ve belediyelere bağlı kadına yönelik şiddet birimlerinde şiddete maruz kalan kadınlara bire bir destek sunan kadınlarla yapılan odak grup toplantısının sonuçlarından, ilgili bakanlıklara yönelik olarak yapılan bilgi edinme başvurularına verilen yanıtlardan ve Dissensus Araştırma şirketinin Mor Çatı için yürüttüğü ve henüz yayınlanmamış olan “Türkiye’de Devletin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelesinin İşleyişi” isimli kamuoyu araştırması kapsamında edinilen bilgilerden faydalanılıyor. Rapora kaynaklık eden deneyimler kadına yönelik şiddetle mücadelede kilit bir rolü olan kolluk birimlerinin cinsiyetçi bakış açısı ile hareket etmesinin yanı sıra sistemde konumlanış biçiminin temel bir sorun olduğunu ve bu durumun bir dizi kötü uygulamayı tetiklediğini gösteriyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.