Dolar 34,1156
%0.29
Euro 38,1141
%0.15
Altın 2.873,100
%1.55
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vladimir Putin hedeflerini açıkladı! ‘Başlatılan savaşa son vermek...’

Vladimir Putin hedeflerini açıkladı! ‘Başlatılan savaşa son vermek...’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, beş ülkenin oluşturduğu BRICS zirvesinde flaş bir açıklama yaptı. Putin amaçlarını “Batı ve onun Ukrayna’daki uyduları tarafından Donbass’ta yaşayan insanlara karşı başlatılan savaşa son vermek” sözleriyle açıkladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 24.08.2023 - 09:02

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen BRICS zirvesine Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika katıldı. Zirveye video konferans yöntemiyle katılan Rus lider Putin, Ukrayna'daki savaşla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

"HER TÜRLÜ HEGEMONYAYA KARŞIYIZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenen BRICS zirvesine video konferans yöntemiyle katıldı. BRICS’in küresel arenada etkisini sürekli arttıran bir yapı haline geldiğini belirten Putin, "Birliğimiz geleceğe yönelik stratejik bir rotaya sahip ve uluslararası toplumun büyük çoğunluğunun, yani dünya çoğunluğunun taleplerini karşılamaktadır. Eşitlik, destek ve birbirimizin çıkarlarını gözetme ilkeleriyle koordineli bir şekilde hareket ederek küresel ve bölgesel gündemin en acil sorunlarıyla ilgileniyoruz" dedi. Putin BRICS ülkelerinin çok kutuplu dünya düzenini desteklediğini vurgulayarak, "Bazı ülkelerin kendi ayrıcalıklarına dayalı olarak teşvik ettiği ve yeni-sömürgeciliğin sürdürülmesi politikasına dayanan her türlü hegemonyaya karşıyız" ifadelerini kullandı.

"BATI TARAFINDAN BAŞLATILAN SAVAŞA SON VERMEK İSTİYORUZ"

Hegemonya arzusunun Ukrayna’da ciddi bir krize yol açtığını belirten Putin, "Bu ülkede önce Batılı ülkelerin yardımıyla bir darbe yapıldı, ardından bu darbeyi kabul etmeyenlere karşı 8 yıldır acımasız bir savaş sürdürülüyor. Rusya, kültürleri, gelenekleri, dilleri ve gelecekleri için mücadele eden insanları destekleme kararı aldı. Ukrayna’daki eylemlerimiz sadece tek bir amaca dayanıyor, Batı ve onun Ukrayna’daki uyduları tarafından Donbass’ta yaşayan insanlara karşı başlatılan savaşa son vermek" şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.