Dolar 34,1103
%0.28
Euro 38,1113
%0.14
Altın 2.875,710
%1.64
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk müteahhitlerin yurt dışında teminat mektubu sorunu

Türk müteahhitlerin yurt dışında teminat mektubu sorunu

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyette bulunulan ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek istedi.

  • İstanbul Gündemi
  • 23.08.2023 - 09:55

134 ülkede üstlendikleri projelerle inşaat sektörünün başarısını tüm dünyaya tanıtan Türk müteahhitler, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından düzenlenen törende ödüllendirildi.

“AŞILMASI GEREKEN ENGELLER VAR”

Ödül töreninde konuşan TMB Başkanı M. Erdal Eren, “Tüm dünyada önemli gelişmelerin yaşandığı bu dönemde, ülke olarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına giriyor olmanın haklı onurunu yaşıyoruz. Yanımızda yıllar itibariyle edindiğimiz kazanım ve deneyimler, karşımızda ise ulaşılması gereken hedefler ve aşılması gereken engeller var” dedi.

“TEMİNAT MEKTUBU TEMİNİNDE BÜYÜK SIKINTI İÇİNDEYİZ”

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde hedeflere ulaşabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talebinde bulunan TMB Başkanı Eren, “Taahhüt sektöründe iş alabilmek için teminat mektubunun olmazsa olmaz bir gereklilik olduğu malumunuzdur. Ve maalesef bizler yurt dışındaki ihaleler için teminat mektubu temini konusunda büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının ihale takip ettiğimiz ve yoğun olarak faaliyette bulunduğumuz ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusunda desteğinize muhtacız. Teminat mektuplarımızın kontr-garantisi için mecbur bırakıldığımız üçüncü ülke bankaları gerek talep ettikleri yüksek komisyon miktarları, gerek açıklaması olmayan olumsuz dönüşleri ile önümüze ciddi engel olarak çıkmaktadırlar. Türk Bankalarının verdikleri teminat mektuplarının doğrudan kabulü yönünde, konunun ilgili ülke makamlarıyla yapılacak görüşmelerde öncelikli gündem maddesi yapılması hususunu takdirlerinize arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.