Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şükrü Genç’in adaylığını değerlendiren Oktay Aksu’dan çarpıcı çıkış! ‘En kısa sürede bu hatadan...’

Şükrü Genç’in adaylığını değerlendiren Oktay Aksu’dan çarpıcı çıkış! ‘En kısa sürede bu hatadan...’

Yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Oktay Aksu, kendisiyle ilgili ‘Sarıyerli değil’ eleştirilerine ve mevcut Belediye Başkanı Şükrü Genç’in bağımsız adaylığıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 26.02.2024 - 16:06

31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında yerel basın emekçileriyle programda bir araya gelen CHP’li Oktay Aksu, Sarıyer gündemine ilişkin önemli ifadeler kullandı.

“NE EGOM, NE KAPRİSİM YOKTUR”

Kendisiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Aksu, “Sarıyer Belediyemizi üç dönem yöneten Şükrü Genç başkanımız ilçemize önemli hizmetlerde bulundu. Kendisine her fırsatta olduğu gibi bugün de hayata geçirdiği tüm hizmetler için bir kez daha teşekkür ediyorum. Siyaset aynı zamanda bir bayrak yarışıdır. Partimiz demokrasiyi içselleştirmiştir. Seçim döneminde aday adayı olmak herkesin en demokratik hakkıdır. Her Cumhuriyet Halk Partili bilir ki oturduğumuz koltuklar, bizim değil halkın koltuklarıdır. Hiç birimizin oturduğumuz koltuklarda sonsuza kadar kalma gibi bir durumu yoktur. Başkanımızın en kısa sürede bu hatadan döneceğine inanıyorum. Günü geldiğinde o koltukları bizimle aynı çizgiyi benimseyen başka bir arkadaşımıza devretmekten gocunmayız. Bu konuda ne egom, ne kaprisim yoktur. Aksine mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.

“UCUZ VE BASİT SİYASET YAPIYORLAR”

Şükrü Genç’in adaylığını yorumlayan Aksu, “2014 yılındaki örgütümüzün Sarıyer’deki önseçimden çıkmış bir kardeşinizim. 2. oldum ve Cumhuriyet Halk Partisi de beni İBB Meclis Üyesi yaptı. Daha sonra bu partide il başkan yardımcılığı yaptım. Akabinde de 2019 seçimlerinde 32 yaşında gencecik bir arkadaşımız Kartal’da belediye başkan adayı olunca partinin görevlendirilmesiyle koordinatör başkan yardımcısı olarak Kartal’da görev yaptım. Bu görevi de layıkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. Fakat ben 18 yıldır Uskumruköy’de oturuyorum ve Kartal’daki görevime de Sarıyer’den gidiyordum. Tüm düzenim Sarıyer’de. Herkesin işi yaşadığı başka yerden farklı bir bölgede olabiliyor. Bu konu üzerinden siyaset yapanlar ucuz ve basit bir siyaset yapıyor. Bir şey bulamayınca ‘nasıl yıpratırım?’ diye düşündüler ve ‘buralı değil’, ‘ithal aday’ gibi söylemler ortaya çıkıyor” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.