Dolar 34,1202
%0.31
Euro 38,0578
%0
Altın 2.868,390
%1.38
Bist-100 9.929,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şişli Belediyesi’nden ‘Sürdürülebilir Destinasyon Yönetimi Paneli’

Şişli Belediyesi’nden ‘Sürdürülebilir Destinasyon Yönetimi Paneli’

Şişli Belediyesi ev sahipliğinde ve İBB Turizm Şube Müdürlüğü ve Destinasyon Yönetim Ofisi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen "Sürdürülebilir Destinasyon Yönetimi" panelinde, turizm temsilcileri bir araya geldi.

  • İstanbul Gündemi
  • 13.10.2023 - 10:20

Ülkemizde "Sürdürülebilir Turizm" konusunda bir ilke imza atarak Şişli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'ne (GSTC) üye oldular. Bu üyelik sonrasında, sürecin devamı niteliğinde olan Destinasyon Yönetimi Programı’na başvuran her iki kuruluş, program konusunda hazırlık aşamasına geçti.

SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİ SÖZ ALDI

Turizm sektörünün paydaşlarının yoğun katılım gösterdiği etkinlikte; Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in yanı sıra, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hediye Güral Gür, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Güreli, İstanbul Rehberler Odası (İRO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özgür Özaltun, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat birer konuşma yaptı.

PANELE İLGİ YOĞUNDU

Açılış konuşmalarının ardından, Türk Alman Kardeş Şehirler Federasyonu Başkanı Özcan Mutlu’nun moderatörlüğünü yaptığı İBB Turizm Şube Müdürü Hüseyin Gazi Coşan, Kent Hizmetleri A.Ş. (KENTHAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Biçer, visitBerlin CEO’su Burkhard Kieker ve Berlin Partner Uluslararası Koordinatörü Markus Facklam’in panelist olarak yer aldığı; “Sürdürülebilir Destinasyon Yönetimi Paneli” gerçekleştirildi.

“GSTC’YE TÜRKİYE’DEN ÜYE OLAN İLK BELEDİYE OLDUK”

Etkinliğin açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Sürdürülebilir Destinasyon Yönetim Paneli”nin turizm alanında yaptıkları çalışmaların önemli bir ayağını oluşturduğunu vurgulayarak, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri “Şişli Turizmi Konuşuyor” panelinin ardından, bu konuda epey mesafe katettiklerini söyledi. Şişli Belediyesi olarak “Sürdürülebilir Turizm” konusunda bir ilke imza atarak, “Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'ne (GSTC) Türkiye’den üye olan ilk belediye olduklarının da altını çizen Keskin, “Bu üyelik sonrasında, sürecin devamı niteliğinde olan Destinasyon Yönetimi Programı’na başvurduk. Ve program konusunda hazırlık aşamasına geçtik” dedi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.