Dolar 34,1054
%0.26
Euro 38,0987
%0.11
Altın 2.875,120
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarıyer Belediyesi’nden kardeş şehrine jest!

Sarıyer Belediyesi’nden kardeş şehrine jest!

Sarıyer’in on yıl önce kardeş şehir protokolü imzaladığı Almanya Aachen kentinin adı İBB Meclisi’nden geçen karar doğrultusunda Haydar Aliyev Caddesi, Hacıosman Bayırı Caddesi ve Çayırbaşı Caddeleri’nin kesiştiği alana verildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 13.10.2023 - 09:30

Geçtiğimiz ay Almanya’nın Aachen kentinde Sarıyer meydanı açılışına katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’de de Kefeliköy-Aachen Meydanı açılışının yapılacağını da duyurmuştu.

İKİ KARDEŞ ŞEHİR İÇİN KARAR VERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen karar doğrultusunda iki kardeş şehir için karar verildi. Cumhuriyet Mahallesi ve PTT Evleri Mahallesi sınırlarında bulunan Haydar Aliyev Caddesi, Hacıosman Bayırı ve Çayırbaşı Caddeleri’ni kesiştiği alan “Kefeliköy-Aachen Meydanı” olarak isimlendirilecek.

“BÜYÜK GURUR DUYDUM”

Aachen ile kurulan dostluk köprüsünün 10.yılında bu kararın alınmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Aachen’da Sarıyer Meydanı’nın açılışını yapmaktan büyük gurur duydum. Şimdi ise Cumhuriyeti’mizin 100.yılını kutlarken, kardeş şehrimiz Aachen’ın adını mutlulukla Sarıyer’e vereceğiz” dedi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.