Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet Partisi’nin basın açıklamasında çocuklar dünyaya haykırdı! ‘Hemen harekete geçin!’

Saadet Partisi’nin basın açıklamasında çocuklar dünyaya haykırdı! ‘Hemen harekete geçin!’

Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları, Filistinli Çocuklara Destek amacıyla Eminönü Meydanı’nda “Haklı Davalarında Filistinli Çocukların Yanındayız” başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada çocuklar dünyaya çağrıda bulundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 25.11.2023 - 15:50
  • Güncelleme: 25.11.2023 - 17:30

Basın açıklamasına Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Zeynep Şule Rıdvanoğlu, partililer ve çocuklar katıldı. Basın açıklamasında ilk sözü Rıdvanoğlu aldı.

ÖMER FARUK YAZICI’NIN KONUŞMASI ŞU ŞEKİLDE:

“Bugün Eminönü Meydanına gelerek çocuklarımızın dünyaya ve İslam alemine yaptığı çağrıya destek veren kıymetli dostlar, basınımızın güzide temsilcileri, sözü fazla uzatmayacağım. Zira bugünün asıl sahipleri çocuklarımız. Filistin’de onların kardeşler öldürülüyor.  Oyuncaklarıyla ilgilenmesi gereken çocuklar, babalarının - kardeşlerinin cenazesiyle ilgileniyor. Okula gitmesi gereken çocuklar, terör rejimi İsrail’in saldırısı sonrası ağır yaralı olarak hastaneye gidiyor. Ve en acısı belki de, toprakta çimende koşmasını istediğimiz Filistinli çocuklar, maalesef toprağın altına giriyorlar.  Bu vahşet karşısında, onlarca yıldır kadın, çocuk, bebek demeden on binlerce sivili katleden bu apartheid rejimi karşısında, en güçlü ses çocuklarımızın oldu.”

“HANİ BÜYÜKLERİMİZ DER YA.. “ÇOCUKLA ÇOCUK OLMA..”

“Keşke bugün çocukla çocuk olabilsek. Keşke çocukların yaptığı gibi İslam ülkelerinin liderleri de çocuklar gibi zulme sahici bir karşılık koyabilse…  Bu çocukların karşı olduklarına dahi karşı olamayan, suskun ve teslim olmuş bir İslam dünyası var karşımızda. Şeytani bir Siyonizm projesi olan Gazze’nin insansızlaştırılmasına ses çıkarmayıp yüz binlerce Gazzelinin yurdundan, canıyla ve kanıyla savunduğu öz vatanından kopartılması projesine ortak olacak olan İslam dünyası liderleri var. Ne yazık! Onlara buradan sesleniyorum. Biraz önce çocuklarımız sizlere seslendi. Dünyaya seslendi. Biraz olsun bu evlatlarımızın cesaretinden feyz alın. İsrail’in siyonist projelerine alet olmaktan vazgeçin. Terör rejiminin bu hain saldırılarını sonlandıracak hamleleri acilen atın. Ve en önemlisi, artık çocukların ölümünü durdurun!”

ÇOCUKLAR DA DÜNYAYA HAYKIRDI

Ömer Faruk Yazıcı’nın konuşması ardından çocuklar; Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde şu basın açıklamasını yaptı: “Merhaba, ben Said. 9 yaşındayım. Dünyanın tüm çocukları adına karşınızda bulunuyorum. Tarih boyunca katliamlarda kendilerine kıyılmış saf ve temiz bebekler adına buradayım. Bu kürenin Güneyinden Kuzeyine, yetim ve öksüz bırakılmış, masumiyetine kıyılıp gözyaşı döktürülmüş tüm yavrular için karşınızdayım. Doğarken ağlasak da, bize bu dünyada hep gülmemiz öğütlendi. Acılar çekecek yaşa gelmeden parklarda oynamak, okulda koşturmak, yaşıtlarımızla ağız dolusu kahkahalar atmak istiyorduk. Öyleydik de. Gülüyor, eğleniyor, yaşıtlarımla beraber mutluluk saçıyordum. Ancak bir sabah hayatım boyunca unutamayacağım bir şey öğrendim: İsrail diye bir terör örgütü varmış.”

 “GAZZE ADETA TOPLU BİR MEZARA DÖNDÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

“İsrail terör örgütü, tüm insanlığı kendisine köle etmeye çalışan, Yahudi inancı dışında kalan herkesi kendi inançlarına köle hizmeti gördürmek isteyen, sapık bir inancın temsilcisi; dünya tarihinin gördüğü en alçak rejimmiş. Bu tahrif edilmiş inançlarına da Siyonizm diyorlarmış. Geçmişte; Deir Yasin Köyü’nde, Şabra ve Şatilla’da, El Halil’de, Kudüs’te gerçekleşen katliamlara bu sefer Gazze’de devam ediyorlar. Gazze’de, dünya tarihinin en alçak soykırımını izliyoruz. Çocuk hastaneleri bombalanıyor, yasaklı olan fosfor bombası kullanılarak savaş suçu işleniyor; su, elektrik ve internet kesilerek Gazze adeta toplu bir mezara döndürülmeye çalışılıyor.  Batı ülkelerinde bir çocuğun burnu dahi kanasa uluslararası toplumu harekete geçiren güç odakları, her 10 dakikada bir çocuğun öldüğü Filistin’de üç maymunu oynuyor.”

“YASLARLA, MİTİNGLERLE OYALANMAKTAN UTANMIYOR MUSUNUZ?”

“Gazze’de ailesini kaybeden, umutlarını yitiren, gülüşleri çalınan, hayatı karartılan, en acısı da canı elinden alınan, katledilen bütün çocuklar adına sesleniyorum: İslam ülkeleri, ayağa kalkın! Kutsal Kitabımız Kuran-i Kerim’in bizleri kardeş kıldığını bilmez misiniz? Kardeşlerinizin çocukları vahşice katledilirken kınamalarla, yaslarla, mitinglerle oyalanmaktan utanmıyor musunuz? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanı oynamak yerine hakikatin tarafında, mazlumların yanında yer almak istiyorsanız.. Hemen, bugün, şimdi; harekete geçin!”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.