Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ömer Faruk Yazıcı’dan eğitimin önemine vurgu! ‘Eğitimden tasarruf olmaz’

Ömer Faruk Yazıcı’dan eğitimin önemine vurgu! ‘Eğitimden tasarruf olmaz’

Sosyal medya hesabından öğretmenlerin sorunlarını dile getiren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi.

  • İstanbul Gündemi
  • 15.09.2023 - 11:34

Ücretli öğretmenlikten atama bekleyen öğretmen adaylarına, mülakat sisteminden öğretmen maaşlarına kadar birçok konuya değinen Başkan Yazıcı, “Eğitimden tasarruf olmaz” dedi.

İŞTE YAZICI’NIN O PAYLAŞIMI:

“Öğretmen atamalarında “mülakat gibi mülakat” yapmaktan bahseden Milli Eğitim Bakanı şu gerçeklerle yüzleşmeli ve liyakat arayışından samimiyse mücadele etmelidir. Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığında 76 bin 485 ücretli öğretmen çalıştırıldı. Bu öğretmenlerimizin sadece 27 bin 143’ü eğitim fakültesi mezunuydu.  25 bin 837’si herhangi bir lisans programı mezunuydu.  5 bin 503’ü sadece ön lisans mezunuydu. Geçen yıl ilkokullardaki 891 sınıfta, ön lisans mezunu olan ücretli öğretmenler sınıf öğretmenliği yaptı.”

“ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MESELESİYLE MÜCADELE ETMESİNİ BEKLİYORUM”

“Daha da feci gerçekler var. “Zihinsel-görme-işitme engelliler sınıf öğretmeni” olarak geçen yıl görev yapan 1.037 ücretli öğretmen sadece ama sadece ön lisans mezunuydu. Şimdi, bu alımların hangisinde mülakat yapıldı, liyakat arandı?  Aynı sistem bu yıl da devam ediyor. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığının tüm bunlara göz yummasının bir sebebi var. Kadrolu bir öğretmene ayrılan bütçeyle 3-4 ücretli öğretmen çalıştırılabilmesi…  Böyle bir tasarruf anlayışı kabul edilemez, eğitimden tasarruf olmaz! Ücretli öğretmene verdiği yaklaşık 8-10 bin liralık maaşla emek sömürüsü yapan bir bakanlık olamaz!  Milli Eğitim; taşeron işçi çalıştırma mantığıyla, ucuza iş gücü bulma mantığıyla gelecek nesillerimizin eğitim hayatını tehlikeye atamaz. Şimdi bu acı gerçekler ve büyük sorunlar devam ederken atılacak ilk adım; “mülakat gibi mülakat” değil, “atama gibi atama” yapmaktır. Liyakat konusunda samimi olduğuna inanmak istediğim Milli Eğitim Bakanı’ndan öncelikli olarak ücretli öğretmenlik meselesiyle mücadele etmesini bekliyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.