Dolar 34,1282
%-0.02
Euro 38,0912
%0.46
Altın 2.896,770
%0.39
Bist-100 10.032,00
%1.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kağıthane'de tapu sevinci!

  • İstanbul Gündemi
  • 26.11.2022 - 12:58

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın himayesinde Kâğıthane Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde, Kâğıthane’nin Yahya Kemal Mahallesi‘nde meydana gelen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. 
Düzenlenen programla tapular kurayla hak sahiplerine teslim edildi. Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı. 

'688 KONUT 57 İŞ YERİ TAMAMLANDI'

Törende konuşan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Bugün verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakan Kurum ve yetkililere Kâğıthaneliler adına teşekkür eden Öztekin, 'Her vakit sahada komşularımızla beraber oldular. 688 konut 57 iş yerini tamamlamış olduk.' dedi.

'TEK VATANDAŞIN BURNU KANAMADI'

Başkan Öztekin, Yahya Kemal Mahallesi sakinlerine hayırlı uğurlu diyerek, 'Kentsel dönüşüm yaparken tek amacımız insanların güvenli ve huzurlu binalarda yaşamasıydı. Bu süreçte tek bir vatandaşımızın ne burnu kanadı ne de kalbi kırıldı. Gönül rızalarını alarak süreci sonlanmış oldurıyoruz. Neticede depremden daha çok tedbirsizlik cana mal oluyor. Bu yüzden Kâğıthane’de afetlere karşı lüzumlu tüm tedbirleri aldık.' diye konuştu. 

'ÖDEMELER HAZİRANDA BAŞLAYACAK'

Bakan Kurum da ödemeler Haziran 2023‘te başlayacağını anlatarak, '15 yıl vadeyle kesinti öder şeklinde varsa ödemelerini gerçekleştirecekler. İstanbul‘u depreme karşı güçlü ve dirençli kılacağız. Biz sizlere hizmet etmek için kararlı olun gece gündüz çalışıyoruz. 695 bin konutun İstanbul‘da dönüşümünü gerçekleştirdik’’ diye konuştu. 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.