Dolar 34,1377
%0.01
Euro 38,0301
%0.3
Altın 2.893,140
%0.27
Bist-100 10.085,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Lütfü Türkkan’dan bomba açıklamalar! ‘Meral Hanım masadan kalkınca...’

İYİ Partili Lütfü Türkkan’dan bomba açıklamalar! ‘Meral Hanım masadan kalkınca...’

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, dün akşam katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 14.06.2023 - 13:04

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından Millet İttifakı’nda tartışmalar sürüyor. İYİ Parti’den yeniden Kocaeli milletvekili seçilen Lütfü Türkkan, dün akşam katıldığı bir televizyon programında gazeteciler Saygı Öztürk ve Deniz Zeyrek’in sorularını cevapladı.

“HAYALİMİZ TÜRKİYE’Yİ YENİDEN DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEME ÇEVİRMEKTİ”

“Seçimin ardından parti neden başarısız oldu sorusunun cevaplarını alabilmek için yaşanan sürecin üzerinden biraz daha zaman geçmesi gerektiğini söyleyen Türkkan, “Halen her şey çok sıcak, herkes her şeyi söylüyor. Herkesin her söylediğinde doğruluk payı olabilir ama içerisinde bir doğru olanın yanında 50 doğru olmayan şeyler söyleniyor. Doğru teşhis için zamana ihtiyacımız var. Genel itibariyle İYİ Parti’yi vücudu yaşasın diye ayağını ampute eden organizmaya benzetiyorum. Hayalimiz Türkiye’yi yeniden demokratik parlamenter sisteme çevirmekti, bundan dolayı ‘Önce parti değil Türkiye’ diyerek bir takım olmaz olan şeylerin bile olabileceğine dair bir katkı sunmaya çalıştık. Sonuç Kemal Bey Cumhurbaşkanı Adayı, Mansur Bey, Ekrem Bey ve diğer genel başkanların içerisinde yer aldığı bir heyetle seçime gidildi. Böyle bir tablo çıkabileceğini öngörüyor muydum? Evet, ben kendi adıma söylüyorum öngörüyordum.”

“İYİ PARTİ’NİN CİDDİ BİR FEDAKÂRLIK YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“İYİ Parti seçime CHP adayı ile girerek ister istemez kendini bir adım geri attı. CHP Genel Başkanı aday ve siz CHP Genel Başkanı’na oy istiyorsunuz. Doğal olarak bu seçmeninizde bir olumsuzluk yaratabilir, bu normaldir. Bizim tek umudumuz Türkiye’nin tek adam yönetiminden kurtulmasıydı, he bunu becerebildik mi? Beceremedik, bu arada partimizin de alabileceği puanı aşağıya düşürmeye bir yerde de razı olduk, maalesef razı olduk. Bu süreçte İYİ Parti’nin ciddi bir fedakârlık yaptığını düşünüyorum. Bu nasıl değerlendirilir, ittifak ortaklarımız bunu nasıl değerlendiriyor bilmiyorum. Bir takım sesler duyuyorum ama hangisi yetkili hangisi yetkisiz bilmiyorum. İYİ Parti tabanındaki AK Parti ve Erdoğan karşıtlığı CHP’den çok fazla. İYİ Parti’de oran yüzde 83, CHP’de yüzde 75.”

“PARTİLERİ DEĞERLİ HALE GETİRDİ, O PARTİYE BİR ŞEYLER VERMEK ZORUNDA KALINIYOR. BUNDAN DOLAYI SİSTEM DEĞİŞECEKTİR”

“Kemal Beyi hala saygıyla karşılıyoruz ama toplumda kanaat önderlerinde ve anket şirketlerinde CHP’den seçilmiş 2 belediye başkanının seçim sonucunda alabilecekleri oy oranları çok daha yüksekti. Eğer 2 başkandan biri olsaydı, seçimi kazanabileceğimizi düşünüyorum. Daha fazla şansları vardı, ‘Meral hanım masadan kalktı ve bir zarar gördü’ evet zarar gördük ama o masadan kalkmak ve ardından geri dönmek Kemal Beyin etrafının daha kuvvetli tahkim edilmesini sağladı. O hamle ile bugün alınan yenilginin daha büyük olmasının önüne geçildiğini düşünüyorum. Seçilmek için gerekli olan yüzde 50+1 oy oranı yüzde 0,004 bile oy almış olan partileri değerli hale getirdi, o partiye bir şeyler vermek zorunda kalınıyor. Bundan dolayı sistem değişecektir.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.