Dolar 34,0660
%0.01
Euro 37,8290
%-0.2
Altın 2.799,940
%-0.1
Bist-100 9.774,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İBB itiraz etmişti, Bakanlık dava açmıştı! Mahkeme Kanal İstanbul için kararını verdi!

İBB itiraz etmişti, Bakanlık dava açmıştı! Mahkeme Kanal İstanbul için kararını verdi!

İBB'nin Kanal İstanbul Projesi'nin imar planına ilişkin açtığı dava karara bağlandı. Mahkeme projenin 1. etabıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı imar planı değişikliğini iptal etti.

  • İstanbul Gündemi
  • 15.02.2024 - 11:41
  • Güncelleme: 15.02.2024 - 11:47

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar planını iptal etti. Mahkeme ayrıca imar planına ilişkin İBB'nin itirazını reddeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti.

İBB PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE İTİRAZ ETMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 15 Temmuz 2021’de onaylanan ve 16 Temmuz 2021’den itibaren bir ay süreyle askıya çıkarılan İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne itiraz etmişti.

BAKANLIK KONUYU YARGIYA TAŞIMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, İBB’nin söz konusu imar planı değişikliğiyle ilgili itirazını da zımnen reddetmişti. İBB, bu işlem üzerine imar planının iptal edilmesi için konuyu yargıya taşıdı.

ÇED DAVASI DA SÜRÜYOR

Kararda dava konusu revizyon imar planı değişikliklerinde dava konusu planın payına düşen nüfusun nasıl tespit edildiğinin bilinmediği belirtildi. Bu durumun dava konusu plan değişiklikleri için nüfus denetimi yönünden belirsizlik yarattığı kaydedildi. Yine plan değişikliklerinin bilirkişi raporunda bu hususa yönelik yapılan açıklamalar kapsamında nüfus hesapları yönünden eksikler içerdiği, değişen yol güzergahına bağlı olarak genişleyen ve yeni önerilen donatı alanları hakkında yatırımcı kurum ve kuruluşlarının görüşlerine dair bilginin bulunmadığı, mezarlık alanlarının ağaçlandırılacak alan olarak gösterilmesinin mevzuata uygun olmadığı belirlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.