Dolar 34,0090
%-0.15
Euro 38,0108
%0.28
Altın 2.826,790
%0.85
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kafalarda soru işareti bırakan ‘sessizlik!’ FETÖ'cü Fuat Avni nasıl mavi tık aldı?

Kafalarda soru işareti bırakan ‘sessizlik!’ FETÖ'cü Fuat Avni nasıl mavi tık aldı?

Yurtdışı bağlantılı 10 kişilik bir ekip tarafından yönetildiği iddia edilen ve 2016 yılından bu yana aktif olmayan FETÖ'nün sosyal medya kolu ‘fuatavni’ isimli X hesabının 2023 yılında mavi tık alması ve konuyla ilgili herhangi bir adımın atılmaması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

  • İstanbul Gündemi
  • 13.02.2024 - 22:01

Devletin mahrem bilgilerinin sızdırdığı gerekçesiyle 9 bilgisayar mühendisi ile birlikte gözaltına alınan Başbakanlık Veri Toplama Merkezi İstihbarat eski Şefi Akif Mustafa Koçyiğit, ‘fuatavni’ hesabını yurt dışındaki 8-10 kişilik bir grubun kullandığını ve kendisinin onlara bilgi aktardığını söylemişti. Bunun üzerine söz konusu hesap Türkiye’de kapatılmıştı.

‘FUATAVNİ, SAİD SEFA’ İDDİASI!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede fuatavni hesabının kurucusunun Said Sefa olduğu iddia edilmişti. Said Sefa için müebbet hapis cezası istenmişti.

NEDEN GÜNDEME GELMEDİ?

Yıllardır aktif olmayan bir hesabın mavi tık alması kafalarda soru işareti bıraktı. Yargıdan eğitime, TSK’dan emniyete kadar her kademede FETÖ ile mücadele sürerken, pasif olan hesabın nasıl mavi tık aldığı merak konusu olmaya devam ediyor. Hesabın aylardır mavi tık sahibi olmasına rağmen ulusal basının konuyla ilgili herhangi bir haber yapmaması dikkatlerden kaçmıyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.