Dolar 34,1103
%0.28
Euro 38,1113
%0.14
Altın 2.875,710
%1.64
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBB Başkan Aday Birol Aydın’dan İstanbullulara çağrı! ‘Doğruya, ahlaka, adalete, vicdana...’

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, olası İstanbul depremi öncesi kentte yapılması elzem olan kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 04.03.2024 - 12:02

İktidarı kentsel dönüşüm üzerinden eleştiren ve devlet arazilerini imara açmakla suçlayan Birol Aydın, “Hangi İstanbullu, hangi orta ve alt gelir grubuna sahip insan bundan istifade edebilir?” dedi.

“ASKERİ ARAZİLERİ İMARA AÇTILAR, DEĞİŞTİRDİLER; BU FİYATLARA DAİRE SATIYORLAR”

Kentsel dönüşümle ilgili önemli ifadeler kullanan Aydın, “Şu kafa İstanbul’da kentsel dönüşümü yapamaz. Burası Zeytinburnu Tank Fabrikası arazisi. Milletin arazisi... Burada imar değişikliği yapıldı, burada gökdelenler çıktı ve şu anda burada bir dairenin fiyatı 170 milyon. Hangi İstanbullu, hangi orta ve alt gelir grubuna sahip insan bundan istifade edebilir? Milletin yerine bunları yapıyorsunuz. Hangi kentsel dönüşüme tabi tuttuğunuz insanımız bunu alabilir? Zekeriyaköy’de, füze üssüydü burası. 135 milyon buradaki bir villa. Bu mantık mı, bu akıl mı bunu yapacak? Fikirtepe’yi bu hale getiren anlayış mı İstanbul’da kentsel dönüşümü gerçekleştirecek, İstanbul’da herkes için ağız tadıyla yaşanacak bir şehir inşa edecek? En küçük daire 46 milyon lira. Bunları sitelerden aldım, bunlar reklamlar, şuan da var. Malak Kışlası 23 milyon en mütevazı daire. Bunlar devlet arazisi. Çekmeköy Kışlası, 155 milyon. Askeri arazileri imara açtılar, değiştirdiler; bu fiyatlara daire satıyorlar. Özetle; İstanbul’u, vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi, dostlarımızı, köylülerimizi, bu keşmekeşi beraber yaşadığımız insanlarımızı doğruya, doğruluğa, ahlaka, adalete, vicdana sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu kavramlar üzerinden yol alabilirsek İstanbul’u yaşanabilir kılarız. Yoksa bu çileyi mütemadiyen yaşamak zorunda kalırız” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.