Genetiği değiştirilmiş gıdalara dikkat!
- İstanbul Gündemi
- 21.12.2022 - 15:54
Beslenme, stres, genetik gibi çok farklı sebepleri olan İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS), sindirim sistemini etkileyen ve hayat kalitesini düşüren yaygın bir rahatsızlık. Bu hastalık halk arasında Huzursuz Bağırsak Sendromu olarak da bilinen ve genellikle mide krampları, şişkinlik, ishal, kabızlık gibi belirtilerle kendini gösteriyor.
“İnsan sağlığı için büyük tehlike”
Günümüzde genetiği değiştirilmiş gıdaların insan sağlığı için büyük tehlike arz ettiğini belirten Yıldız, “Huzursuz Bağırsak Sendromu belirtilerini gösteren hastaların ekmek ve şeker gibi genetiği değiştirilmiş gıdalardan uzak durması gerekiyor. Hazmı kolay ve çeşitliliği olan bir beslenme türünün tercih edilmesi bu hastalığın iyileşmesine önemli katkı sunacaktır. Yani bir yemeği ikinci gün de tüketmemek gerekiyor, öğün ve gün içinde aynı olabilir ama ertesi günlerde farklı yemekler tüketilmelidir. Çünkü bağırsak florası için çok önemlidir, mikro flora denilen faydalı bakteriler bu çeşitlilikten beslenir. Dolayısı ile tüketilecek hem probiyotik hem prebiyotik açısından zengin besinlerin tüketilmesi bu hastalığın iyileşmesi ve hastalıktan korunmak için çok çok etkili olacaktır. Ayrıca stresten uzaklaşmak da tedavi sürecine ciddi katkı sağlar. Kızartma ve paketli sentetik ürünlerden uzak durmak bu hastalıktan koruyucu bir adım olacaktır” dedi.
Yorum Yazın