Dolar 34,2175
%0.11
Euro 37,8729
%-0.58
Altın 2.934,100
%1.32
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne 'geri dönüşüm' ödülü!

  • İstanbul Gündemi
  • 03.11.2022 - 13:13

Yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri çeken Gaziosmanpaşa Belediyesi, ödüllerine bir yenisini ekledi. Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen 'Altın Karınca Ödülleri'nde belediye, “Ahşap ve İri Hacimli Atıkların Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Döngüsünün, İklim Değişikliğini Azaltma ve Çevrenin Korunması Açısından Katkıları” projesiyle “İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. 

'ÖDÜL BİZE GURUR VERDİ'

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, törende yaptığı konuşmada,  Altın Karınca Ödülü’nü alarak sıfır atık ve geri dönüşüm alanında aldığı ödüllere bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. 
Gelişen ve değişen bir şehirde sıfır atık önemli diyerek yola çıktıklarını anlatan Usta, 'İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz çalışma ekibiyle birçoğumuzun gördüğü, kullanmadığı hatta zaman zaman dışarıya bıraktığı ama farkına varmadığı atıkları toplayıp yeniden ekonomiye kazandırma projesi kapsamında bir ödül aldık.' dedi. 

'GERİ DÖNÜŞÜM DAHA ÇOK GÜNDEMDE OLACAK'

Başkan Usta, geri dönüşümün Türkiye‘nin ve dünyanın gündeminde bundan sonra çok daha fazla önem kazanacağını aktararak, 'Çünkü sıfır atık, hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda hem de ekolojik anlamda katma değer olan bir proje. Bu kapsamda kullanılmayan atıkların, yeni bir proje alanı açarak geri kazanılmasına yönelik teşvik ediyoruz.' diye konuştu. 
Herkese geri dönüşümde kendilerine yardımcı olma çağrısında bulunan Usta, 'Diyoruz ki; gördüğünüz, dokunduğunuz veya kullanmadığınız atıklarınızı bize bildirin, geri kazandıralım, yeniden kullanılır hale getirelim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım. Böylece geri dönüşüm kapsamında ekonomik kazanım elde ederken ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da taleplerini karşılamış olalım. Geri dönüşümle birlikte hayat daha güzel.' ifadelerini kullandı. 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.