Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu’ndan Ümraniye'de 'Gelecek' için seçimde Enver Sedat Çakıroğlu’na yeşil ışık!

Davutoğlu’ndan Ümraniye'de 'Gelecek' için seçimde Enver Sedat Çakıroğlu’na yeşil ışık!

Partisinin Ümraniye İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’ne katılan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu için övgü dolu sözler sarf etti. Davutoğlu'nun sözleri yerel seçimde 'Gelecek Partisi'nin Belediye Başkan Adayı Enver Sedat Çakıroğlu olabilir' şeklinde yorumlandı.

  • İstanbul Gündemi
  • 18.09.2023 - 14:35
  • Güncelleme: 18.09.2023 - 14:40

Geride kalan görev süresi boyunca yaptığı çalışmalarla Ümraniye siyasetinde adından sıkça söz ettiren İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, partinin Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ndan da tam not aldı.

“ÜMRANİYE’YE AŞIK BİR KARDEŞİMİZ”

Kongrede yaptığı konuşmada Başkan Çakıroğlu’nun çalışmalarından övgüyle bahseden Genel Başkan Davutoğlu, “İstanbul Teşkilatını kurarken il başkan adaylığı için çok kıymetli isimler vardı. Enver Bey ile konuştuğumuzda kendisi ‘Hocam benim önceliğim Ümraniye. Bu bayrağı önce Ümraniye’de dalgalandıracağım. Arkadaşlarımız çok nitelikli onlar sürdürebilir’ dedi. Arkadaşları için fedakarlık yapabilen, ama Ümraniye’ye aşık bir kardeşimizdir. Burada yaptığı konuşmayla da Ümraniye’nin taşını, toprağını bildiğini bizle gösterdi. Alemdağ Caddesi’nde uzun bir yürüyüş yapmıştık. Büyük bir muhabbetle karşılanmıştık. Ama ufak tefek tepki gösterenler de olmuştu. Her seferinde Enver Sedat’ın Ümraniyeliler ile muhabbetine dikkat ettim. Hepsi d onu gördüğünde gözlerinin içi gülüyordu” şeklinde konuştu.

“ÜMRANİYE MÜCADELE DÖNEMİMİZDE HİÇ TAVİZ VERMEDEN YÜRÜYEN BİR KADRO”

Çakıroğlu ile arasında geçen diyalogu anlatan Davutoğlu, “Biz Gelecek Partisi’ni her türlü ikbali bir anda terk edebilecek şekilde nefsiyle mücadele edenlerle kurduk. İşte buradayız. İstanbul’dayız. İnanç, tarih, istiklal ve demokrasi bilincimizle buradayız. Kongre dönemimiz başladığında hangi ilçe ve illere gideceğimi tespit edin dediğimde İstanbul ilimiz hiç tereddütsüz Ümraniye dedi. Çünkü Ümraniye mücadele dönemimizde hiç taviz vermeden yürüyen bir kadro. Önlerinde de bir kardeşimiz vardı Enver Sedat Çakıroğlu... Kendisi yıllar önce iktidarın ilçe başkanlığını da yapmıştı. Ama kimse Enver Sedat’a dönüp de şahsi bir hesap içerisinde olduğu iddiasında bulunamadı. Bizimle birlikte siyasi ahlak mücadelesi verdiğinde de aynı çizgisini sürdürdü” dedi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.