Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi Ümraniye’de 2. Enver Sedat Çakıroğlu dönemi!

Gelecek Partisi Ümraniye’de 2. Enver Sedat Çakıroğlu dönemi!

Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi büyük bir coşku içerisinde geçti. Kongreye tek aday olarak giren mevcut İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, delegelerin oylarıyla yeniden ilçe başkanı seçildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 18.09.2023 - 13:06

Prıncess Davet Ve Balo Salonları’nda gerçekleşen kongreye; Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ömer Ünal, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Alaattin Fırat, Genel Sekreter Hasan Seymen, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu, Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burçak Başbuğ, AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Esener, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Kurbanoğlu, Politika İzleme Kurulu Başkanlarından Sanayi ve Ticari Politika İzleme Kurulu Başkanı Engin Keskiner, Milletvekilleri; İsa Mesih Şahin, Selim Temurci, Doğan Demir, Nedim Yamalı, Sema Silkin Ün, İl Başkanı Mehmet Kuğu, Kastamonu İl Başkanı İbrahim Tur, Kocaeli İl Başkanı Hasan Arabacı, İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Toğay, İl Gençlik Kolları Başkanı Semih Kolsuz, İYİ Parti Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Hasan Keleş, Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Yakup Kasımay ve yönetimi, CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Hakan Kızılelma, Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fatih Yıldız, Ümraniye Çankırlılar Dernek Başkanı Hasan Ağal, Van İli ve İlçesi Sancaktepe Dernek Başkanı Mehmet Hanifipaşa, Boyabat Salar Köyü Dernek Başkanı Taner Atakoğlu, Motti Aşiret Dernek Başkanı Hakan Yılmaz, Ümraniye Taraftarlar Derneği Başkanı Fatih Dönmez, muhtarlar, genel merkez yöneticileri, il yöneticileri ve partililer katıldı.

ENVER SEDAT ÇAKIROĞLU: “HERKESİ BU BİRLİKTELİĞE KATKI SUNMAYA DAVET EDİYORUM”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “En büyük arzumuz sizlerin karşısına 28 Mayıs seçimlerinde başarıyla çıkmaktı. Sizlerin karşısına kazanan bir ekip olarak çıkmaktı. Fakat milletimizin iradesi istediğimiz gibi tecelli etmedi. Sonuçlarını da her gün görüyor ve yaşıyoruz. Biz bu seçimlerde milletimize siyasi etiği anlatamadık. Siyaset üzerinden ülkenin soyulmasını anlatamadık. Kurulsallaşmayı ve alı siyasi partinin ortaya çıkardığı ortak metinleri anlatamadık. Mülakatın kaldırıldığı bir ülkede gençlerimizin geleceğe nasıl bir umutla bakabileceğini anlatamadık. Birçok şeyi anlatamadık. Bunun için Ümraniye Teşkilatı adına hepinizden özür diliyorum. Umutları yok olan milletimizden özür diliyoruz. Fakat kazandığımız bazı şeylerin olduğunu da unutmamalıyız. Türkiye siyasi tarihinde 6 farklı fikir, siyasi parti bir araya geldi ve Türkiye için ellerini taşın altına koydular. Tam olarak bunu sahaya yansıtamamış bile olsak bu uzlaşı kültürünü çok kıymetli buluyorum. Aslında biz bunu devam ettirmeliydik, devam ettirmeliyiz. Çünkü Altılı Masa karşı taraf söylemleriyle ötekileştirilen insanları bir araya getirdi. Yapılması gereken şey eksik kalan kısımları tamamlamaktır. Bazılarının ekmeğine yağ sürecek şekilde bozmak, dağıtmak değildir... Ülkesine, demokrasiye, Cumhuriyet değerlerine bağlı herkesi bu birlikteliğe katkı sunmaya davet ediyorum” dedi.

MEHMET KUĞU: “BU DAVAYA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İstanbul’da yapılan çalışmalara değinen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Kuğu, “Teşkilatımızla dün kahvaltı programında bir ataya geldik. O programda da söylediğim gibi Genel Başkanım, Grup Başkanvekilim ve milletvekillerim programlara teşrif ettiğinde bu kürsülerden siyasi konuşmalar yapmayacağım. Sadece teşkilatımdaki çalışmalar, ilçe teşkilatlarındaki yapılan etkinlikler ve İstanbul’da nasıl daha güzel faaliyetler yapabileceğimizi anlatacağım. Kongreler siyasi partilerin düğünüdür. Siyasi partiler kongrelerde güç alırlar, güven tazelerler. Enver Sedat Çakıroğlu birlikte uzun yıllardır siyaset yaptığım, yol yürüdüğüm, STK’larda görev yaparken sıkça yolumuzun kesiştiği, dost, arkadaş, kardeş, toplum adamıdır. Yolun, bahtın açık olsun. Toplumumuzda çok güzel bir söz var. Tarlada izi olanın harmanda gözü olur. Tam 25 yıldır Sedat Beyi takip ediyorum. Ne zaman Ümraniye’nin sokağında gezsek Sedat Bey ile karşılaşıyoruz. Ne zaman bir yere girsek Sedat Bey’in ziyaret ettiğini öğreniyoruz. Teşkilatlarımızla birlikte kongrelerimize devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta Pazar günü Sultangazi ve Sultanbeyli’de teşkilatlarımızı güçlendirmeye, yenilendirmeye devam edeceğiz. Teşkilatım adına bu davaya inanmış, kendisine misyon edinmiş arkadaşlarımı bizlerle birlikte çınarın altında toplanmaya, bize güç vermeye davet ediyorum. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da bu davaya hizmet etmeye devam edeceğiz. Atandığım günden bu yana sahada beni hiç yalnız bırakmayan il yönetimdeki dostlarıma, ilçe başkanlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SELİM TEMURCİ: “BU ÜLKEYE NE OLDU?”

İlçe Başkanı Çakıroğlu’nun çalışmalarına değinen İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, “İlçe Başkanımız Enver Bey ve ekibiyle Ümraniye’nin sokaklarını çok kez dolaştık. Burada herhangi bir kongreyi yapmadığımızın farkındayım. Bu güzel kongrede coşkulu gelecek gönüllülerini bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum. Milletvekillerimizle illeri dolaşıyoruz. Bir ah işitiyoruz. ‘Yandık’ diyor çiftçi, esnafa gidiyoruz ‘bu zamlar ne olacak? Hayat pahalılığı bitecek mi?’ diye soruyor. Üreticilerimiz mazot ve yem fiyatlarıyla toprağa ekemeyeceklerini söylüyor. Bir aylık ev kirasıyla arabasının deposunu dolduramadığını söyleyen vatandaşımız var. Bu ülkeye ne oldu? Bu işin sorumlusu kim? Ekonomistim diyen kimdi? Epistemolojik kopuş, heterodoks yaklaşım diyen Nebati ile aynı Meclis’teyiz. Kur Korumalı Mevduat bu milleti iflasa sürükler dediğimizde bize ne dediniz? ‘Bütçeye yük getirmeyecek’ demiştiniz. 2022 ve 2023 ekonomist grubumuzla üniversitelerde yaptığımız çalışmalarda minimum 2 yıl sonunda bu millete maliyeti 600 milyar TL. Peki, çiftçiye tarımsal destek olarak ne verilecek? 65 milyar TL. Bu millet çay, simit hesabı yapanlardan bir ses duymak istiyor. Bu ülkede beka problemi varsa barınma ve gıda en temel meselemizdir. Eğer OECD verilerinde enflasyonda şampiyonsak bunun sorumlusu millete hesap vermek zorundadır” şeklinde konuştu.

AHMET DAVUTOĞLU: “ŞEHİRLER YEREL SEÇİMLERE GİDERKEN BİR TOPLUMUN SİYASET ZİHNİYETİNİ DE YANSITIR”

Gelecek Partisi’nin vizyon ve misyonunu anlatan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, “17 Eylül tarihi Türkiye’nin en karanlık günlerinden biridir. Selefim şehit Başbakanımız Adnan Menderes’in idam sehpasına yürüdüğü gün... Ondan bir gün önce de Hasan Polatkan ve Fatih Rüştü Zorlu yürümüştü. Kendilerine rahmet diliyorum. Şehirler yerel seçimlere giderken bir toplumun siyaset zihniyetini de yansıtır. Size 4 ulu şahsiyetten bahsedeceğim. Onların nezdinde siyasi hareketimizin ve partimizin felsefesini anlatacağım. Birincisi Ebu Eyyûb el-Ensarî...  Arabistan ortasında İstanbul’dan bir haber doğmuştu belki... Ama bir inanç... İnsanlığın vicdanını harekete geçiren inanç ve o inancı tebliğ eden bir Peygamberin müjdesi için 90 yaşında İstanbul’un eteklerine geldi. Çünkü biliyordu ki o kadim tarihte  İstanbul bir inancın merkezi olursa o inanç evrensel bir inanç olur. İkincisi Fatih Sultan Mehmet Han. Bu ilahi müjdeyi aldıktan sonra o iz üzerinden gelen bir millete ufuk çizdi. Çağ açıp çağ kapatırken ilmi siyasete, askeri mücadeleye nasıl yansıtılacağının örneğini verdi. Top döktü, lisanlar öğrendi, ufuk çizdi ve bir cihan başkenti inşa etti. Bu başkent düşman işgaline girdiğinde Osmanlı subayı ve Cumhuriyet’in habercisi Gazi Mustafa Kemal Sarayburnu açıklarına gelen İngiliz donanmasına dönerek ‘Geldikleri gibi giderler’ dedi. Ve bu İstanbul açıklarında bir başbakan ve iki bakan şahadete yürürken Yassıada’da demokrasi mücadelesi verdi. Bizim İslam bilincimiz Ebu Eyyûb el-Ensarî’nin gayretine, cehdine, fedakarlığına ve çileye yürüyüşüne dayanır. Bizim tarih bilincimiz Fatih Sultan Mehmet Han’ın döşek görmeyen azmine, aklına, hikmetine, bilim anlayışına dayanır. Bizim istiklal mücadelemiz herkesin bittiği yerde tarihi yeniden başlatan Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının istiklal aşkına dayanır. Bizim demokrasi mücadelemiz gerektiğinde bedel ödemek için idam sehpasına tereddüt etmeden yürüyen Adnan Menderes’in fedakarlık anlayışına dayanır” diye konuştu.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.