Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP lideri Kılıçdaroğlu canlı yayında açıkladı! ‘Kurultayda aday ol...’

CHP lideri Kılıçdaroğlu canlı yayında açıkladı! ‘Kurultayda aday ol...’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından katıldığı ilk canlı yayın olan Sözcü TV'de gazeteciler Uğur Dündar, Alişar Delek, İsmail Saymaz ve İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun kurultay ile ilgili sözleri dikkat çekti.

  • İstanbul Gündemi
  • 10.06.2023 - 08:57
  • Güncelleme: 10.06.2023 - 09:44

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ardından CHP’de çıkan ‘değişim’ taleplerine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, çok çarpıcı mesajlar verdi. Peki, Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak? İşte detaylar...

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN KURULTAY İLE İLGİLİ O SÖZLERİ:

"Kurultayımızı toplayacağız. Eleştirileri değerlendirdik ve bu kararı aldık. Yetkiyi partililerimize bıraktık. Bu çerçevede bir yol yöntem çizdik. Yerel seçimlerden önce olacak. Genel Başkanı'nın seçileceği kurultayın da yerel seçimlerden önce olması ve bir an önce bitmesi."

“ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEMİZ, SONRA PARTİMİZDİR”

“CHP genel başkanları için adaylık çok önemli değildir. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra genel başkanlık gelir. CHP'nin kurumsal kimliği içerisinde genel başkanlık üçüncü sırada yer alır bizim için kural budur.”

“BİZ PEK ÇOK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÖNCÜLÜK ETTİK”

“Bu bir demokrasi yarışıdır biz çıtamızı yükselttik. Ama kazandık mı hayır. Biz pek çok sorunun çözümü için öncülük ettik. Bundan sonraki süreç bayrağı teslim alanlar elbette daha ileriye taşıyacaktır. İl başkanları ilçe başkanları değişecek. Her şey değişecek. Kimsenin kazığı çakacak hali yok. CHP duygularıyla değil aklıyla hareket eden bir partidir. Tabloya bakacak nedir ne değildir? CHP kişi eksenli bir parti değildir. Bizim parti meclislerimiz diğerlerine benzemez. Eleştiren hiç bir arkadaşımın sözünü kesmem.”

“CHP'DEN EN SERT ELEŞTİRİLER YAPILIR GENEL BAŞKAN BUNU DİNLER”

“CHP’de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık. Aday olup olmamanın hiçbir önemi yok. Kurultayda gidip de 'Ben adayım' demem. Ama getirip işi yine kişiye getiriyoruz. Değişim olmayan bir hayat var mı? Hayatın her alanında değişim var. Önce merkez yönetimimizi topladık, Meclis grubumuzu topladık. Gözle görülür değişimler yaptık. 'Vay efendim bu değişim yetersiz' elbette. Kurultay kararı da aldık. Gideceğiz oturacağız anlatacağız kurultayda. Belki benim bilmediğim başka arkadaşımın gördüğü olay vardır bunu da konuşur eleştiririz. CHP'den en sert eleştiriler yapılır genel başkan bunu dinler.”

“HERKES GELİP GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLABİLİR”

“Kongre kararını aldık, parti meclisimize soracağız. Seçimli kurultay bu. Parti meclisi, disiplin kurulları seçilecek. Bu seçim genel başkanında seçileceği bir seçim, kurultay. Ben çıkıp ben adayım demem. Anlatamıyorum galiba. Bugüne kadar ben çıkıp da 'adayım' demedim. Partinin yetkili organları kimin aday olup olmayacağına karar verecektir. Bu partide herkes gelip genel başkanlığa aday olabilir. Ben kurultay kararı aldım gelsin aday olacaklar çalışsın.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.