Dolar 34,1377
%0.01
Euro 38,0301
%0.3
Altın 2.893,140
%0.27
Bist-100 10.085,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bayrampaşa Belediyesi Mevlana’yı “Vuslatının” 749. yılında andı!

  • İstanbul Gündemi
  • 19.12.2022 - 18:29

Öğretileriyle tüm dünyada büyük ilgi gören İslam âlimi ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri ‘vuslatının’ 749. yıl dönümünde Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği Şeb-i Arus programıyla anıldı. Anma programı katılımcılar tarafından ilgi çekerken, programda sahne alan Uluslararası Sema Okulu tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi izleyenlerin dikkatini çekti.

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri’nin, “düğün gecesi” olarak adlandırdığı vuslatının 749’uncu yıl dönümüne katılanlar duygularına halim olamadı. Bayrampaşa Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlediği Şeb-i Arus programında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliği yaptı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği program vuslatı sembolize eden gösteri ile sona erdi.

MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ 

13. yüzyılda Anadolu’da yaşamını sürdüren Mevlana Celaleddin-i Rumi, etnik kökenleri ve ulusal sınırları aşmış bir tasavvufçu olarak karşımıza çıkıyor. Mevlana Celaleddin-i Rumi, eserlerini çoğunlukla Farsça yazmayı tercih etmiş olsa da zaman zaman Türkçe, Arapça ve Yunanca’yı tercih etmiştir. Şiirleri, birçok dile çevrildi ve çeşitli biçimlere milyonlarca insana aktarıldı. Mevlana, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir dönem "en popüler şair" ve "en çok satan şair" olarak biliniyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.