Dolar 34,1914
%-0.04
Euro 37,8946
%0.32
Altın 2.922,030
%-0.26
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bağcılar'da tek yürek Cumhuriyet kutlaması!

  • İstanbul Gündemi
  • 30.10.2022 - 23:17

İlçede sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, Mahmutbey Stadyumu’ndaki program ve akşam farklı noktalardaki fener alayıyla sürdü. 

İLK ETKİNLİK KAYMAKAMLIKTA

İlk olarak Bağcılar Kaymakamlığı’nda tören düzenlendi. Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun ev sahipliğinde kaymakamlık makamında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda ilçe protokolü, ilçe parti başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ağırlandı. 
Kutlamalar daha sonra Mahmutbey Stadyumu’ndaki binlerce kişinin katılımyla devam etti. Buradaki etkinlikte öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, şarkı, folklor ve tekwando gösterileri ilgiyle takip edildi. 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Stadyumdaki kutlama, bando ekibi eşliğinde öğrencilerin resmi geçidiyle sona erdi.
Akşam saatlerinde ise iki ayrı noktada fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Hürriyet Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar, dev bir Türk bayrağı açtı. Bağcılar Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde Menderes Caddesi boyunca topluca yürüdü. 

'CUMHURİYET SEVGİSİNİ YAŞADIK'

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, kutlamalar kapsamında yaptığı açıklamada, “Bu yıl Bağcılarımızın her tarafında Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutluyoruz. Vatan, millet ve Cumhuriyet sevgisini en üst düzeyde yaşadık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti bize kazandıran şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.