Dolar 34,1914
%-0.04
Euro 37,8946
%0.32
Altın 2.922,030
%-0.26
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sarıyer'de 8 günlük kutlamalar coşkuyla noktalandı!

  • İstanbul Gündemi
  • 30.10.2022 - 11:33

Yaptığı başarılı çalışmalarla her zaman beğeni toplayan Sarıyer Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında da aynı beğeniyi almaya başladı. Kutlamalaın coşkusu sokaklarına taşarken, Cumhuriyet yürüyüşünde binlerce kişi Kefeliköy’den Sarıyer’e kadar yürüdü. Vatandanşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Kefeliköy’de başlayan korteje katılıp, ellerinde meşaleler, dillerinde marşlarda ilçe merkezine kadar yürüyüş yaptı. 

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Ayrıca, gaziler, engelliler, halk oyunları ekibi, bando takımının yanı sıra 2.Uluslararası Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali için 6 ülke 9 şehirden gelen 353 dansçı da yürüyüşe eşlik etti. Gece, halk dansları gösterileri ve Hayko Cepkin konseriyle noktalandı. 

'KİMSE UMUTSUZ OLMASIN'

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptığı konuşmada,  kimsenin umutsuzluk hakkı olmadığını söyledi. 
Konuşmasında gençlere ve kadınlara seslenen Genç, 'Cumhuriyet sizinle yenileniyor, Cumhuriyet sizin geminiz, siz o geminin yelkenlerisiniz. Hiçbir şartta yorulmaya, vazgeçmeye, pes etmeye hakkınız yok. Cumhuriyet demek kadın demek. Kurtuluş Savaşı’nda siz varsınız, Cumhuriyet’in yükselişinde siz varsınız. Cumhuriyet’in geleceğinde de siz olacaksınız. Şerife Bacı, Tayyar Rahmiye, Sabiha Gökçen için hiçbir şartta umutsuz olmaya hakkınız yok.' dedi. 

'YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN ATATÜRK'

Başkan Genç, ardından da erkeklere seslenerek, 'Vatanını seven, bu toprakların duygularını, düşüncelerini, sevgilerini özümseyen ve biriktiren beyler size sesleniyorum. Başka Türkiye Cumhuriyet’i yok. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Çalışacağız. 99 yıl önceki aşkla ve inanmışlıkla yapacağız bunu. Cumhuriyet’i çok seviyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını çok seviyorum. Bu ülke için canını ortaya koyan bütün şehitlerimizi çok seviyorum. Sizleri çok seviyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.” diye konuştu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.