Dolar 34,1914
%-0.04
Euro 37,8946
%0.32
Altın 2.922,030
%-0.26
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BTP'liler Cumhuriyet Şöleni'yle coştu!

  • İstanbul Gündemi
  • 30.10.2022 - 20:06

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından Bostancı Gösteri Merkezi‘nde 'Cumhuriyet Şöleni' düzenlendi. 
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet‘in dikenli yollardan geçilerek ilan edildiği söyledi. 
Cumhuriyet‘in millete hürriyeti, egemenliği getirdiğini anlatan Baş, 'Kula kulluk etmekten kurtarıp, bizi Allah‘a kulluk edebileceğimiz bir Türkiye‘ye iletti. Cumhuriyet böyle bir şey.' dedi.

'MAHİR ÜNAL‘I UNUTMAYACAĞIZ!'

Başkan Baş, Cumhuriyet‘in değerini herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, 'Düşünmek aynı zamanda hatırlamaktır. Cumhuriyete laf eden Mahir Ünal‘ı da, ‘İki ayyaş yasa yaptı‘ diyenleri de hiçbir zaman unutmayacağız, her zaman hatırlayacağız. Cumhuriyetle kavgalı bu insanlar daha dün bir vizyon açıkladılar. Türkiye yüzyılı, içinde Cumhuriyet yok. Cumhuriyet demeye korkuyorlar. Niye biliyor musunuz? Bakın Osmanlının teşkilatçılığında bir sorun yoktur, ordusu güçlü bir ordudur ama Osmalıyı yıkan şey sizlerin düşünce kabiliyetini ve özgürlüklerinizi baskılamak olmuştur. Neden bunu yaptılar? Eğer siz düşünürseniz, siz konuşursanız, siz yeni fikirler ortaya koyarsanız saltanat gider. Dolayısıyla bugün Cumhuriyetle kavganın tek sebi birilerinin kendi saltanatlarını muhafaza çabasıdır.' diye konuştu. 

'ANAYASA NEYİNİZE ENGEL OLDU?'

Cumhuriyetin yeni yüzyılının, bilimin, felsefenin, aklın egemen olduğu bir yüzyıl olması gerektiğini vurgulayan Baş, 'Sayın Erdoğan ‘anayasayı değiştireceğiz‘ dedi. Siz bugüne kadar neyi hayata geçirmek istediniz de anayasa size engel oldu? Anayasanın neredeyse bütün maddelerini değiştirdiniz. Yeni değişikliği ne için istiyorsunuz? Siz çok önemli bir tehlikeden bahsediyorum. Bizim anayasamızda değişemeyecek ilk 3 madde var. Dördüncü madde de bu ilk 3 maddenin değiştirilemeyeceğini söylüyor. Şimdi bu maddeyi değişirsen bu ülke cumhuriyet olmaktan, bu millet Türk olmaktan, bu bayrak ay yıldızlı bayrak olmaktan, başkentimiz Ankara olmaktan çıkıyor.' şeklinde konuştu. 

'MİLLET İTTİFAKI‘NA KATILMA TALEBİ VATANDAŞTAN GELDİ'

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Millet İttifakı‘na katılmak istedikleri yönündeki talebine ilişkin ise şu açıklamaları yaptı:
'Vatandaşlardan BTP‘nin de 6‘lı Masa‘da olması gerektiğine dair talep geldi. Bu talebi açıkça biz de talep ettik. İYİ Parti lideri Sayın Meral Akşener‘e teşekkür ediyoruz. Çünkü bizim çağrımızı duydu ve gereğini yaptı. Bizim bu çağrımızdan birileri çok rahatsız oldu. Başta gereğini yapan bir gazetecimiz var. Muhalefetmiş gibi görünen bazı tipler hemen başladılar hoplamaya, zıplamaya. Son 3 günde bize çirkin iftiralar atmaya başladılar. Bakınız siz büyümeye başladığınızda böyle kampanyalar başlar. Şimdi bunlar ahlaksızca, çirkefçe iftiralara başvuracaklar ama Hüseyin Baş‘a ve Bağımsız Türkiye Partisi kadrolarına bagaj oluşturamazsınız. Hiç boşuna uğraşmayın. Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği şey sadece tozdur. Bunlar FETÖ‘nün yöntemidir. Bunlar FETÖ artıklarının yaptıkları iştir. O arkamızdan iş çevirenlere, iftira atanlara sadece şunu söylüyorum; it ürür kervan yürür.'

Halil Başer - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.