Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ahmet Davutoğlu’ndan iktidara salvolar! ‘Politikaları akılla ilgili değil...’

Ahmet Davutoğlu’ndan iktidara salvolar! ‘Politikaları akılla ilgili değil...’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirerek hükümete ağır ifadelerle yüklendi.

  • İstanbul Gündemi
  • 18.09.2023 - 18:05

Partisinin Ümraniye İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’ne katılan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı.

“ORASI SİZİN ŞAHSİ KOLTUKLARINIZ DEĞİL”

Son günlerde ortaya atılan ‘Gelecek Partili bazı milletvekilleri AK Parti’ye geçecek’ iddiasına cevap veren Davutoğlu, “Birileri bazı haberler yayıyorlar. Onlar ne bizi ne arkadaşlarımı tanımıyorlar. Gelecek Partili bazı milletvekilleri iktidarla temas halindeymiş... Arkadaşlarıma da söyledim size de söyleyeyim. TBMM millet için müzakere, istişare makamıdır. Herkesle görüşebilirler. Arkadaşlarıma tam güven duyuyorum. Mesele millet meselesiyse iktidar, muhalefet herkesle görüşeceksiniz. Kaynak ve zamanlaması manidar. Kaynak malum pelikan çetesi. Grup kurduğumuzdan beri birçok toplantı, faaliyet yaptık. Fakat bizim grubumuza TBMM’de oda verilmedi. Grup Başkanımızın, Grup Başkanvekilimizin odası yok. Kural olarak genel kurulda oturmaları gerekiyor ama oturacak koridor verilmedi. Niyetleri kötü ya... Kalpleri kapkara ya... Bu 20 kişiden biri fire verirse bu grubu engelleriz düşüncesindeler. Bütün hesapları bu. Buradan TBMM Başkanına ve yetkililerine çağrıda bulunuyorum. 1 Ekim günü TBMM Genel Kurulu’nda Gelecek Saadet Grubu’nun oturma yerlerini göstereceksiniz. Orası sizin şahsi koltuklarınız değil. TBMM İstiklal Savaşı’nın ve 15 Temmuz’un gazi meclisidir. Arkadaşlarıma da söyledi. Eğer yer gösterilmezse arkalarda oturmayacaksınız. Gideceksiniz o kürsünün önünde oturacaksınız. Şimdi bu söylentilerin nedenini alıyorsunuz değil mi?” şeklinde konuştu.

“İLK 100 GÜN İÇİN İKTİDARA BİR KARNE VERELİM”

AK Parti’nin ekonomi politikasını eleştiren Davutoğlu, “28 Mayıs seçimlerinin üzerinden yaklaşık 4 ay geçti. İlk 100 gün için iktidara bir karne verelim. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten başlayalım. Eski Bakan Nurettin Nebati’den görevi devralırken bundan sonra rasyonel politikalara döneceklerini açıkladı. Kendisini de tanıdığım için bir umuda kapıldık. Ama tespitin öznesi ‘yanımda oturan var ya akılsızın tekidir, bunların uyguladığı politika akıllı ilgili değildi, bunlar ekonomi bilmez’ demektir. Haysiyetli eski bakanın kalkıp gitmesi lazım. O da tebessüm etti. Sanki 28 Mayıs’ta eski hükümet devam etmiyor da yeni iktidar gelmiş gibi önceki bakanlarına hakaret ederek gönderdiler. Peki, Mehmet Şimşek ne yaptı? İlk tespiti doğruydu, ikincisi de doğru. Kur Korumalı Mevduat yanlış dedi ve tasfiyeye başladı. Biz doğruya doğru deriz. Peki bu akıl dışı politikaların bedeli olan 600-700 milyar TL’lik KKM’nin maliyetini, MB’nın rezervinin tüketilmesini kimin üstüne yıktı? Halkın üstüne yıktı. Kur Korumalı Mevduat yanlıştı, getirin o paraları vergilendirelim demedi. Elinizi taşın altına koyun demiyor. Kime diyor bunu? Emekliye, memura, çiftçiye diyor. Birkaç defa istifa etmeye niyetlenip vazgeçen bir bakan görevden ayrıldı. Yerine yeni bir İçişleri Bakanı geldi. Bu Bakan daha önceki Bakanın tüm ekibini tasfiye etti” dedi.

“BİZE DÜŞEN DEVLETİ ÇETELERDEN TEMİZLEMEKTİR”

Sert sözlerini sürdüren Davutoğlu, şunları söyledi: “Kabinedeki birçok bakanın ismi sayılamazken sokaktaki çocuk bile çetelerin ismini sayar hale geldik. Eğer bir millet bakanlarının değil çetelerinin ismini biliyorsa o devleti çeteler sarmış demektir. Bize düşen de devleti o çetelerden temizlemektir. Bunlar seçime devleti koruyacağız diye girdiler ama devleti çeteleştirdiler, seçime İslam’ı koruyacağız diye girdiler ama Nass üzerinden milletin inancını yok ettiler. Yeni Milli Eğitim Bakanı mülakatı mülakat gibi yapacaklarını söyledi. Bu açıklama öncekiler mülakatı tiyatro gibi yapmışlar demek. Öğretmen adaylarıyla alay etmişler. Mülakat açıklaması Cumhurbaşkanının mülakatı kaldıracağız açıklamasının tekzibidir.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.