Dolar 34,0808
%0.19
Euro 38,0834
%0.07
Altın 2.842,740
%0.47
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den talepleri belli oldu! İstanbul, Ankara, Malatya...

Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den talepleri belli oldu! İstanbul, Ankara, Malatya...

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında yerel seçimde destek görüşmeleri devam ederken, YRP İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, partisinin taleplerini açıkladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 26.01.2024 - 11:17

31 Mart yerel seçimleri öncesi partilerin ‘ittifak’ görüşleri sürerken, AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında karşılıklı talepler iletildi.

“OY ORANI YÜZDE 5’İN ÜZERİNDE”

Milliyet'te yer alan habere göre, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, "Türkiye genelinde oy oranlarının yüzde 5'in üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin de bu destek olmadan bazı illerde kaybedeceğinin farkında olduğunu" söyledi

“CUMHURBAŞKANI İLE MÜZAKERE EDİP KARAR ALACAKLAR”

YRP Milletvekili Bekin, "Son görüşmede AK Parti'nin Ankara, İstanbul başta olmak üzere 10 büyükşehirde destek verilmesi teklifini ilettiğini" belirterek, şunları söyledi: "'Her şey tek taraflı olmaz' dedik. Biz kendilerini tek taraflı desteklersek bunu teşkilatlarımıza anlatmamız mümkün değil. Somut teklifleri ilettik, 'zaman daralıyor' dedik. Sayın Cumhurbaşkanı ile müzakere edip karar alacaklar."

“SÜRPRİZ ADAY AÇIKLAMALARIMIZ OLABİLİR”

Bekin, AK Parti'nin "belediye meclis üyelikleri, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi pozisyonlarda işbirliği teklifinde bulunduğunu" kaydederek, “Genel seçime başka bir partinin listelerinden girmedik, belediye seçimlerinde başka partinin listelerinden girmek etik değil. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmak istemiyoruz. Büyükşehirlerden istediğimiz ilçeler var; İstanbul, Ankara’da. İstanbul’da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara’da Pursaklar... Oy potansiyelimizin çarpanlı olduğu yerler. Malatya’da çok güçlüyüz mesela, orayı alma durumumuz söz konusu, oradan da çekebilir adayını AK Parti. Konya söz konusu olmadı. Sürpriz aday açıklamalarımız olabilir” diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.