Dolar 34,0808
%0.19
Euro 38,0834
%0.07
Altın 2.842,740
%0.47
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sinem Dedetaş’tan iddialı açıklama! ‘Üsküdar’da değişim için aday oldum’

Sinem Dedetaş’tan iddialı açıklama! ‘Üsküdar’da değişim için aday oldum’

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş, yerel basın temsilcileriyle tanışma toplantısında bir araya geldi.

  • İstanbul Gündemi
  • 24.01.2024 - 15:05
  • Güncelleme: 24.01.2024 - 16:29

Çengelköy Emirgan Sütiş'te gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dedetaş, Üsküdar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ÜSKÜDAR İÇİN SONUCUN GÜZEL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Adaylığının açıklanmasının ardından ilçe örgütü ile aralarında bir sorun olmadığını vurgulayan Dedetaş, “Örgütün önseçim isteği var. Bundan dolayı bazı farklı sesler yükseldi. Bu da çok doğal. Biz bunları çok konuştuk. Parti Meclisi bu yönde karar verdi. Kişisel olarak algılamadığım için örgütümüz ile bu anlamda bir sorunumuz yok. İlçe örgütü ile bir araya geldik ve seçimi kazanmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Üsküdar için sonucun güzel olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BU KONUDA HASSASİYETİM VAR”

Üsküdar’ın sorunlarına ve yapılması gerekenlere değinen Dedetaş, “Hem esnafın gelirini artıracak hem de Üsküdar’a kimlik kazandıracak projeler kazandırılması gerekiyor. Benim hayalimdeki Üsküdar bu. Üsküdar annelerin bebek arabalarıyla bile yürüyemediği bir ilçe haline geldi. Yürüyen merdiven gibi projeler teknik konular. Fakat asansör projesinin gündemde olduğunu biliyorum. Aziz Mahmut Hüdayi’deki parkın yanında bulunan yokuş 8 derece eğimli olması gerekirken daha dik şekilde yapılmış. Oradan bırakın yürüme engelli bir yurttaşın inmesini ben bile inemem. Özellikle pazarlara giden yaşlı insanlar için yokuşlar büyük problem. Oralara yürüyen merdiven yapılamıyorsa servis aracı veya çekçek arabalardan koyulması gerekiyor. Bu çok basit bir çözüm yöntemi. Bunların yanı sıra Üsküdar’da bulunan tarihi ve kültürel mirasların yaşatılması ve canlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda hassasiyetim var” dedi.

ŞEFFAFLIK VE ADALET VURGUSU!

Belediye kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğini söyleyen Dedetaş, “Belediyelerin imalat kanuna uygun iş yapma zorunluluğu var. Şeffaflık konusu çok önemli. Son derece açıklıkla ve şeffaflıkla son 5 senedir yaptığımız işlere bakabilirsiniz. Kendi yönetimimiz döneminde doğrudan teminlerde bile ‘böyle bir şey yapacağız, kimler katılmak ister’ diyerek siteden yayınladık. Kamu parası çok hassas ve hakkaniyetli şekilde harcanması lazım. Biz değişim için aday olduk. O değişim de şeffaflık ve adalet içeriyor. Bütçenin nasıl harcanması konusunda soru işaretlerimiz yok. Çünkü 5 yıl boyunca o bütçeye hükmettik. Yöntemler de basit” ifadelerini kullandı.

“ŞEFFAFLIKLA NE YAPTIĞIMIZI, NE İÇİN YAPTIĞIMIZI ANLATACAĞIZ”

Üsküdar Belediyesi’nin araç kiralama ihalesine değinen Dedetaş, şunları söyledi: “Araç kiralama veya satın almayla alakalı birimler kuruldu ve çalışmalar yapıldı. Mevcut durumlarda aracı kiralamayım, satın alayım uygulaması daha avantajlı bir durum getirmedi. Kiralama daha uygun hale geldi. Araçların her birini dahil ettiğiniz zaman bakımından sigortasına kadar daha maliyetli. Burada asıl önemli olan kira bedelidir. Fakat piyasa şartlarını da göz önünde bulundurarak değerlendirme yapılmalı. Eğer göreve gelirsek tüm bu süreçler şeffaflıkla yönetilecek. Niyetimiz bir şeyleri saklamak veya birilerine kazandırmak olmayacağı için her şeyi şeffaflıkla ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı anlatacağız.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.