Dolar 34,1097
%0.28
Euro 38,0997
%0.11
Altın 2.864,820
%1.26
Bist-100 9.928,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vincenzo Montella’dan önemli açıklamalar!

Vincenzo Montella’dan önemli açıklamalar!

MÜSİAD Vizyoner'23 Zirvesi'nde konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, önemli açıklamalarda bulundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 05.11.2023 - 18:27

"Biz’in Gücü" temasıyla düzenlenen MÜSİAD Vizyoner'23 Zirvesi'nde katılan Türk Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“FUTBOLA BİRLİKTE YÖN VERMEMİZE VESİLE OLACAK”

Türkiye ve İtalya'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Montella, “Türkiye İtalya ortak olarak Avrupa Şampiyonasını düzenlemeleri çok güzel. Türkiye'de son derece kayda değer statlar buldum. Bu organizasyon İtalya'da statların yenilenmesi için vesile olacak. Güney İtalya'yla yaşam tarzı da benziyor. Futbola birlikte yön verme fırsatımız olacak. Kültür olarak benzer iki halk. Futbola birlikte yön vermemize vesile olacak” dedi.

“MİLLİ TAKIMDA BÖYLE BİR DOSTLUK VAR”

Kulüp takımlarıyla milli takım arasındaki farkı anlatan İtalyan teknik adam, şunları söyledi: "Milli takımda, milli bir kültür ve dil etrafında birleşiyorsunuz. Kulüplerde farklı kültürlerden, milliyetlerden gelenler olabiliyor. Milli takımda daha kolay duygu yakalayabilirsiniz. Zaman kısıtlı olsa da bunu başarmak mümkün. Kısa bir süre içinde o takım ruhunu oluşturmaya çalışıyorsunuz. Milli takımda herkes bir araya geliyor ve aynı dili konuşuyor. Aralarında bir dostluk olduğu zaman işler fark ediyor. Bütün topluluklar için geçerli bu. O dostluğun kurulması, takımı bir aile gibi görmek, futbolcular arasında belli bir paylaşım olması son derece değerli. Milli takımda böyle bir dostluk var, bu da çok önemli."

“BİRLİKTE O YOLA GİRİNCE O SÜRECİ YÖNETMEK KOLAY OLDU”

Göreve başladıktan kısa bir süre sonran alınan Hırvatistan galibiyetine değinen Vincenzo Montella, "Kısa süremiz vardı, çok çalıştık, odaklandık. Eksiklerin neler olduğunu konuştuk. Büyük bir empati içinde çalıştık. Futbolcular da bazı şeyleri yapmamız gerektiği konusunda ikna oldular. Birlikte o yola girince o süreci yönetmek kolay oldu" şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.